Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De familievriend

Lisa Jewell (auteur)
Nadat haar drie volwassen zonen min of meer met succes zelfstandig zijn geworden, neemt een vrouw een dakloze zwerver in huis.
Titre
De familievriend
Auteur
Lisa Jewell
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Friend of the family
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2003
316 p.
ISBN
90-225-3553-3

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 28 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De drie zonen van Bernie en Gerry London zijn allen uitgevlogen en hebben hun plaats in de samenleving zonder al te veel moeite veroverd. Alleen op relationeel vlak draait het niet rond. Tony, de oudste, is een succesvol zakenman. Hij is pas gescheiden, leeft min of meer samen met de vrolijke Ness, maar is intussen stapelverliefd geworden op Millie, de vrouw met wie zijn broer Sean op trouwen staat. Sean die na enkele wilde jaren een succesvol boek geschreven heeft, broedt nu op een tweede, dat maar niet van de grond wil komen. Het vaderschap dat zich plots aankondigt, lokt hem niet echt aan. De jongste, Ned, is net terug van een volkomen mislukte poging om in Australië een toekomst op te bouwen met Monica en raakt, eens terug in Zuid-Londen waar hij weer bij zijn ouders intrekt, verkikkerd op Tony's partner Ness.

Al deze verhaallijnen convergeren met het plan van vader London, een handelaar in antiek zilver, om zijn 40-jarig huwelijksjubileum met stijl te vieren in het Ritz Ho…Lire la suite
Omdat Gerald London zijn vrouw 40 jaar kent, heeft hij een surpriseparty voor haar georganiseerd waarvoor ook hun drie zonen zijn uitgenodigd. Over die drie zonen gaat dit boek. De oudste zoekt zijn identiteit na twee mislukte relaties. De middelste zoon moet leren om de niet geplande zwangerschap van zijn vriendin voorrang te geven boven zijn bestaan als schrijver. De jongste probeert na een verblijf van drie jaar in Australië het patroon van zijn leven te ontdekken. In de helderziende kamerhuurder van de ouders vinden alle drie mannen een onverwacht klankbord en raadgever. Deze familieroman die zich afspeelt in Londen in het jaar 2001, is makkelijk leesbaar o.m. door de vlotte stijl en de vele dialogen. Paperback, vrij kleine druk.

À propos de Lisa Jewell

Lisa Jewell, née le 19 juillet 1968 à Londres, est une autrice et romancière britannique.

Biographie

Lisa Jewell étudie à la St Michael's Grammar School de Finchley, dans le nord de Londres. Elle quitte l'école après une journée de cours en sixième année pour suivre un cours d'art au Barnet College. Elle est ensuite diplômée en illustration de mode à l'Epsom School of Art & Design.

Elle vit et travaille à Swiss Cottage, à Londres.

Carrière professionnelle

Lisa Jewell a travaillé pendant cinq années dans le commerce de détail de la mode, et cela notamment pour Warehouse et Thomas Pink. Après avoir été licenciée, elle accepte le défi lancé par son amie, la romancière Yasmin Boland, consistant à écrire trois chapitres d'u…En lire plus sur Wikipedia