Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een jong stel beleeft samen in enkele dagen hun eerste liefde; na jaren komen ze erachter dat ze elkaar nooit hebben kunnen vergeten.
Titre
Hij & zij
Auteur
Lisa Jewell
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Vince and Joy
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2007 | Autres éditions
399 p.
ISBN
9789022548042

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 25 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vince en Joy beleven als tieners een paar dagen en één geweldige nacht met elkaar. Dan verdwijnen ze uit elkaars leven -- zo lijkt het --, maar het Lot beslist er anders over. Beiden vinden ze andere partners. Joy verzeilt in een huwelijk met een man die alleen voor haar leeft, maar die gaandeweg eist dat zij ook alleen voor hem leeft. Hij snijdt haar af van familie en vrienden. Joy wordt emotioneel en fysiek ingesloten en verstikt. Vince beleeft enkele avontuurtjes en meent ook de ware gevonden te hebben in een mooie, ambitieuze jonge vrouw. Aanvankelijk is ze de voorbeeldige echtgenote en moeder (ze krijgen samen een dochtertje), maar van de ene dag op de andere vervalt ze in haar oude leventje van uitgaan, drugs, drank en andere mannen. Vince verdraagt veel, maar als ze hem opbiecht dat het tweede kindje dat op komst is niet van hem is, verbreekt hij de banden. Het Lot -- in de gedaante van het toeval en enkele vrienden -- brengt Vince en Joy weer bij elkaar.

Ik verwachtte h…Lire la suite
Gezeten aan een chaotisch-gezellige eettafel met vrienden en vriendinnen verhaalt dertiger Vince over het meisje aan wie hij zijn maagdelijkheid verloor, in de jaren '80; hij moet concluderen dat hij haar nooit heeft kunnen vergeten. En dan blijkt... zij hem ook niet. Maar beiden hadden hun eigen rugzakje persoonlijke tragiek en gezinsleed te verwerken, alvorens zij elkaar -eventueel- definitief in de armen kunnen sluiten. De beschrijving van beide levensgeschiedenissen geschiedt met zulk inlevingsvermogen van de schrijfster, wordt zo fris, fruitig en zonder opsmuk verteld, dat ieder die jong was in de jaren '80, '90 of nu volkomen meegesleept zal worden! Een ontwapenend boek, zonder meer levensecht van sfeer. Paperback, kleine druk, volle bladspiegel.

À propos de Lisa Jewell

Lisa Jewell, née le 19 juillet 1968 à Londres, est une autrice et romancière britannique.

Biographie

Lisa Jewell étudie à la St Michael's Grammar School de Finchley, dans le nord de Londres. Elle quitte l'école après une journée de cours en sixième année pour suivre un cours d'art au Barnet College. Elle est ensuite diplômée en illustration de mode à l'Epsom School of Art & Design.

Elle vit et travaille à Swiss Cottage, à Londres.

Carrière professionnelle

Lisa Jewell a travaillé pendant cinq années dans le commerce de détail de la mode, et cela notamment pour Warehouse et Thomas Pink. Après avoir été licenciée, elle accepte le défi lancé par son amie, la romancière Yasmin Boland, consistant à écrire trois chapitres d'u…En lire plus sur Wikipedia