Livre
Néerlandais

Zij van nr. 31

Lisa Jewell (auteur)
De komst van een jonge vrouwelijke talentmanager in een Londens huis verandert het leven van haar medebewoners ingrijpend.
Titre
Zij van nr. 31
Auteur
Lisa Jewell
Langue
Néerlandais
Titre original
Ralph's party
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2002 | Autres éditions
312 p.
ISBN
90-225-3227-5

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jem heeft de man van haar leven gevonden, althans in haar droom: een knappe man zit voor het raam van een gezellige rijwoning te genieten van een sigaretje. Dit is de ware, nu hem alleen nog vinden.

Almanac Road, nr. 31, Zuid-Londen, een mooi rijtjeshuis bewoond door vijf twintigers. Ralph en Smith wonen beneden. Ze zijn vrienden voor het leven en hebben het prima naar hun zin. Toch besluiten ze hun lege kamer te verhuren en een derde kamergenoot te verwelkomen. Karl en Shioban, bewoners van de eerste verdieping, zijn al verschillende jaren een gelukkig en geslaagd koppel. De carrière van Karl zit in de lift en voor de twee lijkt het leven rozengeur en maneschijn te zijn. Maar Cheri, bewoonster van de dakverdieping, mooi, sexy en meedogenloos, is vastbesloten om de beroemde radiopresentator Karl aan de haak te slaan, wat ook de gevolgen mogen zijn.

Jem zoekt een kamer en loopt zonder verwachtingen langs Almanac Road. Al snel wordt de opwinding groter wanneer ze, van ver…Lire la suite
Jemima, een 27-jarige talentmanager, zoekt woonruimte in Londen. Zij vindt die in het appartement van de vrienden Smith en Ralph aan de Almanac Road nr 31. Al gauw heeft ze een relatie met Smith. Ook Ralph voelt zich echter sterk tot haar aangetrokkenn en leest stiekem de dagboeken van zijn huisgenote om haar beter te leren kennen. Tijdens een groot feest ontdekt Jem wie van de twee mannen haar lotsbestemming is. Naast het verhaal van Jem loopt dat van de bovenburen en van de danseres Cheri die daar weer boven woont. In een sfeer van haat, jaloezie, lust, verwarring èn liefde worden de draden tussen de buren van nr. 31 duidelijk. Een vlot geschreven, eigentijds verhaal dat zich afspeelt in 1996 en waarin de spanning in relaties centraal staat. Het boek is het debuut van de schrijfster. Paperback; vrij kleine druk. Oorspronkelijk verschenen in de reeks 'Cosmopolitan Lite Literair' met vlotte romantische verhalen.

À propos de Lisa Jewell

Lisa Jewell, née le 19 juillet 1968 à Londres, est une autrice et romancière britannique.

Biographie

Lisa Jewell étudie à la St Michael's Grammar School de Finchley, dans le nord de Londres. Elle quitte l'école après une journée de cours en sixième année pour suivre un cours d'art au Barnet College. Elle est ensuite diplômée en illustration de mode à l'Epsom School of Art & Design.

Elle vit et travaille à Swiss Cottage, à Londres.

Carrière professionnelle

Lisa Jewell a travaillé pendant cinq années dans le commerce de détail de la mode, et cela notamment pour Warehouse et Thomas Pink. Après avoir été licenciée, elle accepte le défi lancé par son amie, la romancière Yasmin Boland, consistant à écrire trois chapitres d'u…En lire plus sur Wikipedia