Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Weergaloze dwalingen

Lisa McInerney (auteur), Johannes Jonkers (traducteur)
In de onderwereld van de Ierse stad Cork wordt een inbreker vermoord, wat verregaande consequenties heeft voor het leven van een aantal mensen.
Titre
Weergaloze dwalingen
Auteur
Lisa McInerney
Traducteur
Johannes Jonkers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The glorious heresies
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2017
399 p.
ISBN
9789021404882 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Debuutroman, zich afspelend in de onderwereld van de Ierse stad Cork. Jimmy Phelan (‘J.P.’) is een seksexploitant. Als hij zijn moeder Maureen in een leegstaand bordeel huisvest, gaat er van alles fout: zij slaat een inbreker, Robbie O’Donovan, de hersens in en Jimmy ontdoet zich van het lichaam met de hulp van een maat, Tony Cusack, wiens zoon Ryan sinds zijn vijftiende in drugs handelt. Ryans verhouding met zijn vriendin Karine draait voornamelijk om seks (in enkele cursief gedrukte hoofdstukken is Ryan zelf de verteller). Twee ex-prostituees proberen hun leven te beteren: Georgie sluit zich aan bij een maffe religieuze sekte, maar Tara lukt het niet om van de drugs af te blijven. Zij is ook Ryans buurvrouw en bezorgt hem en zijn vader de nodige moeilijkheden. Wrange humor en grof taalgebruik kenmerken dit goed geschreven, uitzichtloze ‘noir’ verhaal, dat vergeleken kan worden met het werk van Kevin Barry, Ken Bruen en Gene Kerrigan. Bekroond met de Baileys Women’s Prize for Fiction…Lire la suite

À propos de Lisa McInerney

Lisa McInerney, née en 1981 à Galway dans la province de Connacht en Irlande, est une romancière et blogueuse irlandaise. Elle a remporté le Baileys Women's Prize for Fiction et le prix Desmond Elliott (en) en 2016 avec son premier roman, Hérésies glorieuses (The Glorious Heresies).

Biographie

Elle naît en 1981 à Galway dans la province de Connacht en Irlande.

A partir de 2006, elle se fait connaître avec le blog d'humour noir et satirique Arse End of Ireland. Approché par le romancier Kevin Barry, elle écrit Saturday Boring, sa première nouvelle, qui est publié dans le recueil Town and Country: New Irish Short Stories en 2013.

En 2015, elle publie son premier roman, Hérésies glorieuses (The Glorious Heresie…En lire plus sur Wikipedia