Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Dan Brown : de man achter De Da Vinci code

Lisa Rogak (auteur)

Dan Brown : de man achter De Da Vinci code

Sujet
Brown, Dan
Titre
Dan Brown : de man achter De Da Vinci code
Auteur
Lisa Rogak
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The man behind The Da Vinci code : an unauthorized biography of Dan Brown
Éditeur
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2006
158 p. : ill.
ISBN
90-215-8277-5
Placing suggestion
Engels 856.6 (SISO) Schrijvers ; Schrijvers (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 40 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires


Rogak, Lisa
Dan Brown : de man achter De da Vinci code
Freelance journaliste Lisa Rogak schetst een beeld van succesauteur Dan Brown aan de hand van getuigenissen en artikelen die over hem verschenen. Zij neemt daarbij kritiekloos allerlei gegevens over. Het boek geeft wel een goed beeld van de formidabele commerciële machine die Dan Brown is.
Brown werd in 1964 geboren in New Exeter, Hampshire (Verenigde Staten). Zijn vader was wiskundeleraar en zijn moeder speelde religieuze muziek. Na zijn middelbare studies ging hij Spaans studeren in Sevilla en nadien Engelse literatuur aan het Amherst College (Massachusetts). Eerst probeerde hij een carrière in de muziek te maken. Ondanks de steun van Blythe Newlon (zijn latere vrouw), die hem inwijdde in het reilen en zeilen van de muziekwereld, werd het een totale mislukking. Korte tijd was hij leraar Engels aan de Phillips Exeter Academy, de school waar ook zijn vader had lesgegeven. In plaats van de muziek kwam nu het schrijven…Lire la suite
In deze biografie over een van 's werelds meest succesvolle auteurs van dit tijdperk, Dan Brown, schrijver van onder meer de mega bestseller 'De Da Vinci code' schetst de schrijfster een beeld van de man. Over zijn twijfels, het hoofdthema in zijn werk: 'codes en geheime genootschappen', zijn ideeën voor een nieuw boek, zijn werkwijze en zijn levensloop. De biografie is luchtig geschreven, wat het geheel leesbaar maakt, maar het ontbreekt aan diepgang zodat wat achterblijft een beperkt beeld is van de schrijver zelf. Met enkele pagina's noten. Aardige biografie voor wie van de boeken van Brown houdt en geïnteresseerd is in Brown zelf en/of het schrijversvak. Kleine druk.