Livre
Néerlandais

Stephen King : een biografie

Lisa Rogak (auteur)

Stephen King : een biografie

De eerste volledige biografie van Stephen King, een van de populairste schrijvers ter wereld. Nu in een geactualiseerde editie waarin het huidige succes van King met de Mercedes-trilogie, It en zijn invloed op bijvoorbeeld het succesvolle Stranger Things is meegenomen.
De verhalen van King maken inmiddels deel uit van onze populaire cultuur, maar wie is de man achter deze verhalen vol horror,
Titre
Stephen King : een biografie
Auteur
Lisa Rogak
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Haunted heart : the life and times of Stephen King
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2018
366 p.
ISBN
9789024581528 (paperback)
Placing suggestion
Engels 855.6 (SISO) Schrijvers (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met boeken zoals Carrie, De Shining, Misery, De groene mijl en zovele anderen behoort Stephen King (1947) tot de absolute wereldtop van schrijvers van horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Veel van die boeken werden ook succesvol verfilmd. Lisa Rogak (1962) publiceerde in 2008 deze biografie, die nu, in een licht bijgewerkte versie, in het Nederlands verscheen. Zij beschrijft het leven van King vanaf zijn kinderjaren en de moeilijke omstandigheden waarin zijn moeder hem opvoedt nadat zijn vader hen in de steek liet. Het boek volgt zijn studiejaren en zijn voorliefde voor populaire fictie, het begin van zijn schrijverschap, zijn huwelijk, zijn successen, zijn angsten en zijn verslavingen. Het boek wordt afgesloten met een tijdbalk en een bibliografie. Dit is geen afgeronde biografie: Stephen King leeft en schrijft nog. Wel is het een vlot geschreven boek dat de echte fan van Kings werk niet zal willen missen.