Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Alles ok (soort van)

Liz Pichon (auteur), Ieske Van Heek (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Tom Groot doft zijn hond op voor de plaatselijke hondenshow, wil het beste van zichzelf geven op het schoolfeest en vindt naast school en hobby’s nog tijd om zijn zus Delia dwars te zitten. Avonturen van Tom Groot thuis en op school, aangevuld met stripachtige illustraties.
Sujet
Schoolleven
Titre
Alles ok (soort van) / tekst en illustraties Liz Pichon
Auteur
Liz Pichon 1978-
Traducteur
Ieske Van Heek
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Everything's amazing (sort of)
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2021 | Autres éditions
413 p. : ill.
ISBN
9789025750435 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het zit Tom Groot niet altijd mee. Niet alleen moet hij zijn pesterige klasgenoot en negatieve grote zus op afstand zien te houden, maar ook moet hij proberen zijn vreselijke rekenjuffrouw mevrouw Wortel, die last heeft van haartjes op haar bovenlip, geen Snortel te noemen. En daarnaast is er bijvoorbeeld ook nog zijn eigen verjaardag die hijzelf tot een succes moet zien te maken. Dit soort en veel andere breed uitgemeten problemen worden in dit derde deel van de serie 'Tom Groot'* door Tom zelf beschreven in een komische stijl die veel kinderen zal aanspreken. Het nogal platte verhaal bestaat louter uit een aaneenschakeling van gebeurtenissen en wordt dan ook zonder duidelijke hoofdstukindelingen verteld, waarbij vooral de lay-out bepalend is. De bladspiegel bestaat uit veel wit waarbij in een quasischrijfletter elke zin is opgeleukt met uitvergrote woorden, versiersels en kleine stripachtige tekeningen. Weinig verschil met de eerdere twee delen. Dit derde deel is alleen een stuk dik…Lire la suite

Tom Groot. Alles ok (soort van)

Dit is het derde deel in de reeks van Tom Groot. Het boek is geschreven in de ik-vorm. Je hebt dus het gevoel dat je zijn dagboek leest. Het is redelijk druk qua bladspiegel, want Tom houdt van doedelen, strips en cartoons tekenen. Daarnaast speelt hij ook nog in een rockbandje. Zoals elke puber ergert hij zich blauw aan zijn grote zus Delia en maakt hij het soms al eens te bont op school, vooral wat het niet maken van huiswerk betreft. De figuren uit de voorgaande boeken komen ook terug, zodat er voor de lezer heel wat herkenning in zit. Zo is er het meisje waar Tom stiekem op verliefd is, de jongen met ADHD, de nerd van de klas en de vreselijke leerkracht van wiskunde, juf Wortel.
In ‘Alles ok’ gaat zijn vriend Haan meedoen aan een hondenshow. Daarnaast staat er nog een schooldisco op het programma en is Tom bijna jarig. Met deze gegevens vult Tom moeiteloos een derde boek.
Veel diepgang zit er niet in dit verhaal, maar eigenlijk stoort dat helemaal niet. Het is vooral d…Lire la suite

Suggestions