Livre
Néerlandais

Tien toffe verhalen

Liz Pichon (auteur), Linda Broeder (traducteur)
Dans la série:
Tom Groot; 18
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Tien verhalen over Tom Groot, die dol is op doedels tekenen en vaak grappige avonturen beleeft. Zo komt hij met zijn zus Delia vast te zitten in een lift en wint hij met Dirk als prijs in de schoolloterij een high tea… met leerkrachten! Met veel grappige stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Schoolleven
Titre
Tien toffe verhalen
Auteur
Liz Pichon 1978-
Traducteur
Linda Broeder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Ten tremendous tales
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2021
245 p. : ill.
ISBN
9789025773953 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met dit achttiende deel wordt het tienjarig jubileum van de hilarische graphic novel-serie Tom Groot gevierd. In dit deel staan tien verhalen van wisselende lengte. Zo krijgt vergeetachtige Tom een door oma Maris gebreid mouwloos vest waardoor hij toch niet de enige in schooluniform is. Winnen Tom en Dirk met de schoolloterij een high tea met… de leerkrachten van de Eikenhofschool, en weet Tom zijn zus Delia te verrassen met een gesigneerd boek, nadat ze samen uren vast hebben gezeten in een lift. Tussendoor staan er enkele opdrachten en vragen in het boek die het dynamische karakter versterken. Achterin staan de antwoorden op de vragen, een knutselopdracht, een bibliografie en informatie over de auteur. Het boek is verlevendigd door tekst in verschillende lettertypen te drukken en heel veel vrolijke cartoonachtige zwart-wit illustraties van de auteur. Ze vullen het verhaal aan. Ook geschikt voor moeizame lezers; kan los gelezen worden van de andere delen. Vanaf ca. 10 jaar.

Tom Groot

10 jaar geleden verscheen het eerste boek van Tom Groot. Deze boeken waren een groots succes. Liz Pichon wou het 10-jarig bestaan vieren door 10 losse toffe verhalen in een boek te bundelen. In plaats van één verhaal krijg je dus 10 losse, dolle avonturen.Voor mij is dit het eerste boek dat ik in mijn handen kreeg. Ik had al wat gehoord en gelezen over deze boeken en mijn verwachtingen waren vrij groot. In het begin krijg je een quiz-vraag: Bij elke titel van een verhaal staan doedels uit het allereerste boek van Tom Groot. De uitdaging voor de lezer is om ze te herkennen. Superfijn voor de echte fans, uiteraard.De doedels blijven een constante doorheen het boek. Het is iets uit de kindertijd van de auteur en ze gaat er graag in op. De doedels en tekeningen die veelvuldig aanwezig zijn, geven het boek nog een extra vleugje humor. En het maakt het geheel iets heel vlot om te lezen. De schrijfstijl is eenvoudig en door de vele tekeningen…Lire la suite

Suggestions