Livre
Néerlandais

Begeerte & Moordlust

L.J. Smith (antécédent bibliographique), Kevin Williamson (auteur), Julie Plec (auteur)
Stefan wil geen mensen meer doden, maar wordt door zijn broer Damon gedwongen mee te doen met diens grote plannen. Twintig jaar later hoort Stefan over een moordenaar in Londen, Jack de Ripper. Hij vermoedt dat het Damon is. Vanaf ca. 15 jaar.
Contient
Titre
Begeerte & Moordlust / based on the novel by L.J. Smith ; and the TV-series developed by Kevin Williamson & Julie Plec
Antécédent bibliographique
L.J. Smith
Auteur
Kevin Williamson Julie Plec
Traducteur
Karin Breuker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Stefan's diaries. The Craving & The Ripper
Titre parallèle
Begeerte en Moordlust
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2014
348 p.
Note
Gebaseerd op de televisieserie The Vampire diaries
ISBN
9789022568446 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Begeerte & moordlust maken deel uit van ‘Stefans dagboeken’, een prequel van ‘The vampire diaries’, die op zowel de boekenreeks als de televisie-adaptatie gebaseerd is. Dit boek bevat episode drie en vier uit ‘Stefans dagboeken’.
Het eerste verhaal, ‘Begeerte’, volgt Stefan, een vampier die niet langer kan leven met zijn monsterlijke aard en daarom komaf probeert te maken met zijn vorige leven. Na vele omzwervingen komt hij aan in New York, waar hij wordt opgenomen in een welgestelde familie. Helaas is zijn geluk maar van korte duur, want niet veel later verschijnt zijn broer op het toneel. Damon is net als Stefan een vampier, maar in tegenstelling tot zijn broer heeft hij menselijk bloed nog niet afgezworen en is hij erop uit om het leven van Stefan te verzuren. Als Damon de familie die Stefan zo liefdevol ontvangen heeft in zijn plannetjes betrekt, is voor Stefan de maat vol. ‘Moordlust’ speelt zich tientallen jaren later af. Stefan hoopt opnieuw te kunnen breken met zij…Lire la suite
In deze bundeling van het derde en vierde deel van 'Stefans dagboeken' uit de serie 'The Vampire Diaries' (niet door de oorspronkelijke auteur geschreven) wordt voortgeborduurd op de vete tussen de beide vampierbroers waarvan de ene het goede en de andere het kwade nastreeft. Magische gebeurtenissen, bloeddorst, achtervolgingen en moord worden beschreven vanuit de ik-figuur, de meest menselijke van de twee. Het derde deel speelt zich af in het New York van de 19e eeuw waar Damon op grote schaal bedrog pleegt. Vervolgens gaat het naar het Londen van Jack the Ripper. Naast (te) veel spannende en steeds maar weer nieuwe problemen ligt het zwaartepunt op mooie meisjes en romantiek. Er wordt steeds teruggegrepen naar de vorige bundeling*. Het taalgebruik is clichématig met veel bijvoeglijk naamwoorden, uitleg en herhalingen. Hoewel weinig verrassend zal het boek zijn weg wel vinden bij de fans van de serie. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de L.J. Smith

Lisa Jane Smith (connue également comme Ljane Smith, Lisa Smith ou L. J. Smith), née le 4 septembre 1965 à Fort Lauderdale en Floride, est une écrivaine américaine vivant en Californie. Ses livres sont destinés aux jeunes adultes et combinent une multitude de genres : horreur, science-fiction, fantasy, romance.

Biographie

Lisa Jane Smith a écrit quatre trilogies, deux séries et deux romans. Ses livres sont peuplés de façon caractéristique par des personnes inhabituellement belles, humaines ou surnaturelles, la plupart jeunes, ou tout au moins d'apparence juvénile. Ses histoires portent habituellement sur un conflit entre le bien et le mal, tournant autour d'un personnage ambigu central, qui, tout en essayant de séduire l'héroïne et la pousser vers l'obscurité, finit par lui-même renaître dans la lumière et devient…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions