Livre
Néerlandais

Alleen maar nette mensen [Blu-ray]

Lodewijk Crijns (author (main)), Robert Vuijsje (antécédent bibliographique), Fons Merkies (compositeur)
De Joodse Amsterdammer David Samuels (21), die door zijn donkere uiterlijk op een Marokkaan lijkt, gaat om zich af te zetten tegen zijn verwaande milieu en uit nieuwsgierigheid op zoek naar zwarte vrouwen. Vanaf ca. 17 jaar.
Titre
Alleen maar nette mensen [Blu-ray]
Author (main)
Lodewijk Crijns
Antécédent bibliographique
Robert Vuijsje
Compositeur
Fons Merkies
Prf,zac
Géza Weisz Jeroen Krabbé Annet Malherbe
Auteur
Imanuelle Grives
Langue
Néerlandais
Éditeur
A Film, 2013
1 blu-ray
Date d'enregistrement
2012
Durée
88 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8718836862977

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een komedie uit 2012 van Lodewijk Crijns (Jezus is een Palestijn; Loverboy) naar het boek van Robert Vuijsje, met in de hoofdrollen Géza Weisz en Imanuelle Grives en verder onder meer Jeroen Krabbé en Annet Malherbe. Hoofdpersoon is de Joodse Amsterdammer David Samuels (21), die door zijn donkere uiterlijk op een Marokkaan lijkt. Om zich af te zetten tegen zijn pretentieuze Oud-Zuidmilieu en uit nieuwsgierigheid gaat hij in de Bijlmer op zoek naar zwarte vrouwen. Evenals het boek (2008) roept de film veel discussie op. Jann Ruyters (Trouw 11-10-'12) noemt het 'eerder pubervermaak à la 'American Pie'' en Peter de Bruijn (NRC) vindt het 'vooral koddig en kluchtig'. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 11-10-'12) echter vindt de film door het schrappen van zijpaden beter dan het boek: '(…) een film vol foute zwarte humor en uitmuntende vertolkingen van de cast. De film getuigt van een scherpe kijk op de multiculturele samenleving die de kijker voortdurend met vragen overspoelt over kwesties als voo…Lire la suite

À propos de Lodewijk Crijns

Lodewijk Crijns, né le 13 juillet 1970 à Eindhoven, est un réalisateur et scénariste néerlandais.

Filmographie

  • 1996 : Red Rag
  • 1997 : Throwing Out the Baby
  • 1999 : Jesus is a Palestinian
  • 2001 : With Great Joy
  • 2003 : Loverboy
  • 2004 : Dokter Vogel
  • 2006 : Turkse chick
  • 2008 : Hitte/Harara
  • 2009 : Zwemparadijs
  • 2012 : Only Decent People
  • 2014 : Kankerlijers
  • 2019 : Le Tueur de l'autoroute (Bumperkleef)

Notes et références

Liens externes

Suggestions