Livre
Néerlandais

Ik ga slapen ik ben moe

Lois Rock (auteur), Alex Ayliffe (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Bundel met tien verhalen die eindigen met een gebed. De verhalen zijn gebaseerd op bijbelverhalen. Prentvertellingen met veel kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Gebeden
Titre
Ik ga slapen ik ben moe
Auteur
Lois Rock
Dessinateur
Alex Ayliffe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
My very first bedtime book
Éditeur
Kampen: Callenbach, 2008
127 p. : ill.
ISBN
9789026614743

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ik ga slapen ik ben moe is een voorleesboek voor jonge kinderen. Het bevat tien korte verhalen zonder onderling verband, maar over onderwerpen die voor jonge kinderen heel herkenbaar zijn: opruimen, geduld hebben, zaaien en groeien, op zoek gaan, ... Het zijn verhalen met een moraal, en de verwijzing naar de bijbel is vrij evident. Ze kunnen dus ook als spiegelverhalen of geactualiseerde bijbelverhalen beschouwd worden. Zo wordt 'het verloren schaap' een verloren knuffel, op het feestje van de leeuw zijn de (bruilofts)gasten onwillig, een blokkendoos verwijst naar de toren van Babel, en kinderen ondervinden dat niet elke ondergrond geschikt is om te zaaien. Elk verhaal wordt afgesloten met een kort gebedje dat aansluit bij het thema van het verhaal.

De vormgeving van de tekst gebeurde op maat van de doelgroep. Enkel de twee laatste bladzijden van het boek zijn enigszins storend: het avondgebed, dat start met de woorden "ik ga slapen, ik ben moe", bevat niet minder dan vi…Lire la suite
Dit kleine boekje bevat tien korte verhalen, bedoeld om voor te lezen aan jonge kinderen. Alle verhalen staan los van elkaar, met telkens wisselende hoofdpersonen. Elk verhaal eindigt met een kort gebedje, dat past bij het gelezen verhaal. De verhalen lijken bedoeld te zijn als spiegelverhalen en verwijzen naar verschillende bijbelverhalen, maar dit wordt verder nergens aangegeven in het boek of op het omslag. Het boek sluit af met het bekende kindergebedje, waar de titel naar verwijst. De tekst is vrij kort en afgestemd op jonge kinderen. De kleurenillustraties staan tussen de tekstblokken afgedrukt, zijn simpel maar herkenbaar voor peuters en kleuters. Auteur en illustrator werkten al vaker samen en publiceerden kinderbijbels en christelijke prentenboekjes. Deze uitgave verscheen eerder met een andere omslagtekening*. Het omslag is gewatteerd. Om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.