Dexter en Emma ontmoeten elkaar voor het eerst op 15 juli 1988, de dag dat ze afstuderen aan de universiteit. Elk jaar op die datum wordt de loop van hun leven weergegeven tot en met het jaar 2007.
Titre
One day
Directeur
Lone Scherfig
Antécédent bibliographique
David Nicholls 1966-
Compositeur
Rachel Portman 1960-
Acteur
Anne Hathaway Jim Sturgess Patricia Clarkson Ken Stott Romola Garai
Langue
Anglais
Éditeur
Benelux Film Distributors, 2012
1 blu-ray
Date d'enregistrement
2011
Durée
107 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713053815225

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een romantische komedie van Lone Scherfig (An education) met Anne Hathaway (Becoming Jane) en Jim Sturgess. David Nicholls schreef het scenario op basis van zijn succesvolle roman, in Nederland uitgebracht als 'De eerste dag'. Dexter en Emma ontmoeten elkaar voor het eerst op 15 juli 1988, de dag dat ze afstuderen aan de universiteit. Ze komen uit verschillende milieus en hebben een heel verschillend karakter. De twee brengen de nacht samen door en gaan daarna ieder hun eigen weg, maar komen elkaar soms weer tegen. Elk jaar op die datum wordt de loop van hun leven weergegeven tot en met het jaar 2007. Ab Zagt (6-10-'11) concludeert: 'Om te beginnen is Anne Hathaway veel te aantrekkelijk om een muurbloem te spelen. Bovendien werkt de geforceerde structuur niet altijd even overtuigend. Niet alle confrontaties tussen de twee, inclusief hun affaires met anderen, raken de kijker. Maar er zitten toch enkele prachtige episodes tussen die de film net boven de middelmaat doen uitstijgen.' Rick…Lire la suite

À propos de Lone Scherfig

Lone Scherfig (née le 2 mai 1959 à Copenhague) est une réalisatrice de films danoise.

D'abord adepte du parti pris esthétique du Dogme95, elle tourne Italian for Beginners (Italiensk for begyndere) en 2000 : cette comédie romantique reçoit de nombreuses récompenses internationales dont l'Ours d'argent au Festival international du film de Berlin.

Elle réalise en 2009 le film Une éducation à partir d'un scénario de l'écrivain britannique Nick Hornby, fondé sur une partie du récit autobiographique de la journaliste britannique Lynn Barber.

Filmographie

  • 1990 : The Birthday trip (Kaj's fodselsdag)
  • 1998 : On our own (Nar mor kommer hjem)
  • 2000 : Italian for Beginners (Italiensk for begyndere)
  • 2002 : Wilbur (Wilbur Wants to Kill Himself)…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions