Entre Ciel et Lou

Lorraine Fouchet (auteur)

Entre Ciel et Lou

Dans la série:
Als Lou is overleden, krijgt haar man via de notaris een brief waarin zij hem de opdracht geeft ervoor te zorgen dat hun kinderen gelukkig worden.
Titre
Entre Ciel et Lou
Auteur
Lorraine Fouchet
Langue
Français
Éditeur
Parijs: Editions Héloïse d'Ormesson, 2017 | Autres éditions
381 p.
ISBN
9782253069973 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als Lou is overleden, krijgt haar man via de notaris een brief waarin zij hem de opdracht geeft ervoor te zorgen dat hun kinderen gelukkig worden. Maar wat is geluk en hoe weet hij, die zijn vaderrol nooit echt gespeeld heeft in het gezin vanwege zijn drukke bestaan als cardioloog, wanneer zijn kinderen gelukkig zijn? Zonder dat zijn zoon, dochter, twee kleindochters, schoondochter en ex-schoondochter het weten, verdiept Jo zich in hun levens en probeert hij dingen te veranderen. Het verhaal wordt afwisselend door alle personages verteld in korte hoofdstukken. Zelfs Lou spreekt vanuit ‘waar je hierna naar toe gaat´. Een boeiend en vlot, soms heel gedetailleerd, geschreven feelgoodboek dat aanzet tot nadenken over gezinsrelaties. Groix speelt een grote rol en door de beschrijvingen krijg de lezer een beeld van het Bretonse eiland. Aan het eind is er een persoonlijke brief van de schrijfster alsmede een lijst van muziekfragmenten en een drietal recepten van gerechten die in het verhaal…Lire la suite

À propos de Lorraine Fouchet

Lorraine Fouchet est écrivain, scénariste et docteur en médecine, née le 22 octobre 1956 à Neuilly-sur-Seine.

Biographie

Elle est la fille unique de Christian Fouchet (1911-1974), rallié à la France Libre le 19 juin 1940, ambassadeur, ancien ministre du général de Gaulle, et de Colette Fouchet, née Vautrin (1926-2018), membre de la Résistance intérieure française. Son grand-père maternel était le général Jean-Emile-Alexis Vautrin, organisateur de la Résistance dans le sud-est de la France, et sa grand-mère Antoinette Vautrin (née Salmon-Mercier) était membre du réseau Gallia. Les trois frères aînés de son père sont morts pour la France, comme le frère aîné et le père de sa mère.

Son arrière-arrière-grand-père maternel, Eugène Mercie…En lire plus sur Wikipedia