Livre
Français

Les couleurs de la vie

Lorraine Fouchet (auteur)

Les couleurs de la vie

Genre:
Om over de zin van het leven na te denken, verlaat een jonge vrouw haar thuis en wordt gezelschapsdame van een oude actrice en ontrafelt zij het geheim van deze vrouw en haar zoon.
Titre
Les couleurs de la vie
Auteur
Lorraine Fouchet
Langue
Français
Éditeur
Malesherbes: -Editions Héloïse d'Ormesso, 2018 | Autres éditions
379 p.
ISBN
9782253073383
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op 26-jarige leeftijd besluit Kim het Bretonse eiland Groix te verlaten. Haar oma heeft ervoor gezorgd dat ze over de zin van haar leven is gaan nadenken en ze wil uitvinden of het leven dat ze nu leidt het leven is dat ze wil leiden. Ze komt terecht in Antibes om daar de gezelschapsdame van een oude actrice te vervangen. Tijdens haar verblijf in de streek die zo anders is dan haar eigen omgeving heeft ze al gauw door dat er iets niet klopt in de relatie tussen de steeds vergeetachtiger wordende vrouw en haar zoon die elk weekend op bezoek komt. Beetje bij beetje ontrafelt ze het grote geheim, waarbij ze zelf ook gedwongen wordt na te denken over haar eigen moeder en wat het moederschap nu eigenlijk betekent. Door het ik-verhaal worden hoofdstukken geweven over een gebeurtenis van jaren geleden waarvan pas op het eind duidelijk wordt wat de portee is. De stijl is levendig, de toon optimistisch en een origineel detail is dat ook vanuit het perspectief van voorwerpen, zoals de koelkast …Lire la suite

À propos de Lorraine Fouchet

Lorraine Fouchet est écrivain, scénariste et docteur en médecine, née le 22 octobre 1956 à Neuilly-sur-Seine.

Biographie

Elle est la fille unique de Christian Fouchet (1911-1974), rallié à la France Libre le 19 juin 1940, ambassadeur, ancien ministre du général de Gaulle, et de Colette Fouchet, née Vautrin (1926-2018), membre de la Résistance intérieure française. Son grand-père maternel était le général Jean-Emile-Alexis Vautrin, organisateur de la Résistance dans le sud-est de la France, et sa grand-mère Antoinette Vautrin (née Salmon-Mercier) était membre du réseau Gallia. Les trois frères aînés de son père sont morts pour la France, comme le frère aîné et le père de sa mère.

Son arrière-arrière-grand-père maternel, E…En lire plus sur Wikipedia