Hoofdinspecteur Konrad Simonsen van de politie in Kopenhagen wordt naar een plaats delict in Groenland gestuurd. Daar is het lijk van een jonge Deense vrouw gevonden. De leeftijd en het uiterlijk van het slachtoffer en de modus operandi van de moordenaar roepen bij Simonsen de huiveringwekkende herinneringen op aan een andere moordzaak waar hij tien jaar geleden bij betrokken was. De toenmalige ho
Titre
Wraak
Auteur
Lotte Hammer Søren Hammer
Traducteur
Geri De Boer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Alting har sin pris
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011
344 p.
ISBN
9789022999240 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na de vondst van een lijk in Groenland ontdekt hoofdinspecteur Konrad Simonsen dat hij jaren geleden de verkeerde man heeft beschuldigd. Na diepgaand onderzoek komt de politie de moordenaar op het spoor, alleen hebben ze geen direct bewijs. Bovendien worden ze tegengewerkt door hoge ambtenaren die hun eigen geheimen hebben. Een van de agentes gaat zelfstandig op onderzoek uit, met dramatische gevolgen. Deze thriller is de tweede met Konrad Simonsen in de hoofdrol. Het gegeven is spannend, maar er zijn erg veel zijlijnen die het verhaal langdradig maken. De personages hebben allemaal hun eigen frustraties en problemen, die weliswaar realistisch zijn beschreven, maar de lezer afleiden van de zaak. Het duurt even voor je door het verhaal gegrepen wordt. Vrij kleine druk.

À propos de Lotte Hammer

Lotte Hammer, née en 1955 à Frederiksværk, est une écrivaine danoise.

Elle est surtout connue pour la série policière Inspecteur Konrad Simonsen, coécrite avec son frère Søren Hammer (da) (1952, Frederiksværk).

Biographie

Après ses études d'infirmière, complétées en 1977, Lotte Hammer commence à exercer cette profession. Elle travaille en Grèce, en Allemagne, puis sur les plates-formes pétrolières de la mer du Nord et sur une base américaine située au Groenland.

De 1995 à 2010, elle dirige les services sociaux Halnaes au Danemark. De 2006 à 2010, elle s’engage dans la vie politique locale.

Elle se consacre à l'écriture depuis 2010 avec son frère Søren Hammer. Ce dernier possède un d…En lire plus sur Wikipedia