Livre
Anglais

Angus, thongs and full-frontal snogging

Louise Rennison (auteur)

Angus, thongs and full-frontal snogging

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
De 14-jarige Georgia schrijft in haar dagboek over haar leven met haar ouders, 3-jarige zusje en haar vriendin Jas. Ze zijn verliefd op de zoons van de groenteboer. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Puberteit
Titre
Angus, thongs and full-frontal snogging
Auteur
Louise Rennison
Langue
Anglais
Éditeur
London: HarperCollins, 2005 | Autres éditions
254 p.
ISBN
9780007218677 (paperback) 0007218672
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit dagboek geeft de 14-jarige Georgia een kijkje in haar leven. Ze woont met haar ouders, haar zusje van drie en de halfwilde kat Angus (een grappig extraatje!). Ze zit op de middelbare school en haar beste vriendin is Jas. De vriendinnen houden zich bezig met alles waar tienermeisjes zich mee bezighouden. Bovendien zijn ze verliefd: Jas op de zoon van de groenteboer, Georgia op zijn oudere broer. Ze krijgen zoenles van een buurjongen, experimenteren met make-up en haarverf (Georgia scheert per ongeluk haar wenkbrauwen af!) en willen borsten. En wat is precies lesbisch? De ene dag is het leven vreselijk, de andere dag geweldig, maar dan heeft Georgia’s vader het plan naar Nieuw-Zeeland te emigreren met het gezin. Je stopt niet meer met lachen als je dit alles leest. Het is zo leuk en herkenbaar, maar absoluut niets voor jongens. De bladspiegel is prettig leesbaar in deze dagboekvorm. Eerste deel in de serie 'The Confessions of Georgia Nicolson'*, er volgen nog veel delen, waarvan …Lire la suite

À propos de Louise Rennison

Louise Rennison, née le 11 octobre 1951 à Leeds en Angleterre et morte le 29 février 2016 à Brighton en Angleterre, est une écrivaine et une comédienne britannique.

Biographie

Louise Rennison est l'autrice de la série jeunesse humoristique Le Journal intime de Georgia Nicolson, commencée en 1999 et terminée dix ans plus tard, et qui comporte dix tomes. Les deux premiers ont été adaptés au cinéma en 2008 sous le même titre.

En 2010, elle a reçu le Roald Dahl Funny Prize pour son livre, les Mésaventures de Tallulah Casey.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque