Livre
Néerlandais

Angus, thongs and perfect snogging

Louise Rennison (auteur)

Angus, thongs and perfect snogging

Public cible:
12-14 ans et plus
In haar dagboek vertelt de 14-jarige Georgia wat ze allemaal probeert om een drie jaar oudere SeksGod verliefd op haar te laten worden. Vanaf ca. 13 jaar.
Contient
Sujet
Puberteit
Titre
Angus, thongs and perfect snogging
Auteur
Louise Rennison
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Angus, thongs and perfect snogging
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2008
303 p.
ISBN
9789025744601

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bundeling van de eerder afzonderlijk verschenen boeken ‘Tijger, tanga's en tongzoenen’ en het vervolg daarop ‘Kiwi's, kanjers en giga-onderbroeken’*, de eerste twee delen in een serie rond de 14-jarige Engelse Georgia Nicolson. In dagboekvorm beschrijft Georgia op geestige, ironische en scherpzinnige wijze haar dagelijkse perikelen, frustraties en irritaties. Alle puberale gevoelens komen aan bod, zoals vriendschap met vriendinnen, nooit een vriendje, onzekerheid over uiterlijk (borsten, pukkels, okselhaar), depressiviteit tegenover het leven is mooi, kritiek op ouders, afgunst, liefde/haatgevoelens, eerste zoen, scherp uit de hoek komen en voornemens aardiger te zijn. Verder wordt ze verliefd op een knappe jongen die minstens drie jaar ouder is dan zij, door haar SeksGod genoemd, en is er het rampzalige plan dat zij met haar moeder en zusje naar Nieuw-Zeeland zal gaan emigreren. Filmeditie; de film ‘Angus, thongs and perfect snogging’ verschijnt oktober 2008 in de Nederlandse bioscop…Lire la suite

Angus, thongs and perfect snogging

Naar aanleiding van de film over het woelige tienerleven van Georgia Nicolson werden de eerste twee boeken uit de reeks (Tijgers, tanga’s en tongzoenen & Kiwi’s, kanjers en giga-onderbroeken) gebundeld en heruitgeven, onder de titel van de film: ‘Angus, thongs and perfect snogging’. Deze dagboeken van de veertienjarige Georgia geven op een verfrissende, directe en uitbundige manier haar kijk weer op de dagdagelijkse gebeurtenissen, frustraties en beslommeringen uit de leefwereld van een puber: ruzies thuis, de eerste verliefdheid, het erbij willen horen, het belang van uiterlijke geplogenheden, onzekerheden, rabiate ‘haatgevoelens’, ... maar ook het doorzettingsvermogen, de eeuwige trouw, het samenhorigheidsgevoel. De taal waarin dit alles verwoordt wordt, is uiterst direct: geen flauw gedoe, geen rond de pot gedraai, recht voor de raap, zoals alleen tieners dat kunnen. De dagboekfragmenten zijn zo minitieus dat ze soms van minuut tot minuut weergeven wat er in het turbulente leven va…Lire la suite

À propos de Louise Rennison

Louise Rennison, née le 11 octobre 1951 à Leeds en Angleterre et morte le 29 février 2016 à Brighton en Angleterre, est une écrivaine et une comédienne britannique.

Biographie

Louise Rennison est l'autrice de la série jeunesse humoristique Le Journal intime de Georgia Nicolson, commencée en 1999 et terminée dix ans plus tard, et qui comporte dix tomes. Les deux premiers ont été adaptés au cinéma en 2008 sous le même titre.

En 2010, elle a reçu le Roald Dahl Funny Prize pour son livre, les Mésaventures de Tallulah Casey.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions