Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Dansen in je niksie : Bekentenissen van Georgia Nicolson

Louise Rennison (auteur), Esther Ottens (traducteur)

Dansen in je niksie : Bekentenissen van Georgia Nicolson

Public cible:
12-14 ans et plus
Georgia beschrijft in haar dagboek hoe ze worstelt met haar verliefdheden, ouders, kleding en vriendinnen, maar gelukkig beleeft ze ook veel lol. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Puberteit
Titre
Dansen in je niksie : Bekentenissen van Georgia Nicolson
Auteur
Louise Rennison
Traducteur
Esther Ottens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dancing in my nuddypants
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2005 | Autres éditions
140 p.
ISBN
9025740448

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit is inmiddels na 'Neefjes, nymfo's en noenga-noenga's'* het vierde deel van het hilarisch dagboek van Georgia Nicolson. De snelle, korte dagboeknotities geven een beeld van het denken en doen van de onstuimige, onzekere en o, zo karaktervolle tiener Georgia, altijd in voor een grap en extreem reagerend op alles en iedereen. De 'levensvragen' die aan de orde komen zijn: wat moet ik aan; hoe kijken anderen naar mij; ik ben verliefd; waar zal ik tongzoenen en waarom zijn docenten zo maf en nemen ze zo vaak onterechte beslissingen. Naast de liefde vormen de trouw in de vriendinnengroep, een schoolreisje naar Parijs, de jonge katjes bij de buren, een lastig, lief klein zusje en ouders voor wie je je schaamt, een terugkerend onderwerp. M.a.w. er is veel overdrijving en veel onbenullige oppervlakkigheid, maar een en ander is van een vrolijke ongecompliceerdheid. En hoe vermoeiend het ook is altijd de leukste te willen zijn, het zou best eens kunnen dat Georgia het rolmodel van het huidige…Lire la suite

Dansen in je niksie

Het vierde deel van Georgia Nicolsons dagboeken gaat gewoon verder waar deel 3 gestopt is. Het beslaat een periode van ongeveer 10 weken, van 21 november tot 5 februari. Ook hier komen weer alle aspecten van haar ‘rampzalige’ tienerleven aan bod, al lijkt Georgia in dit boek toch al wat ‘volwassener’ geworden te zijn. Alhoewel… Ze is nog steeds dolverliefd op de Seksgod – Robbie – maar voelt ergens toch wel dat het leeftijdsverschil te groot is. Anderzijds ziet ze Dave Haha wel zitten, maar ja die heeft iets met Ellen. Of toch niet? En is Tijger nu de vader van Naomi’s kleintjes? Dit alles wordt beschreven in een zeer directe en nauwgezette taal wars van alle franje. Zoals dat een tiener eigen is, worden nergens doekjes om gedraaid en bulkt het van de overdrijving. De dagboekfragmenten geven minitieus weer wat Georgia allemaal bezig houdt. Sommige scènes zijn ronduit hilarisch, andere zijn dat iets minder, maar heel het boek ademt zo’n positieve kijk op de wereld dat je bij het lezen …Lire la suite

À propos de Louise Rennison

Louise Rennison, née le 11 octobre 1951 à Leeds en Angleterre et morte le 29 février 2016 à Brighton en Angleterre, est une écrivaine et une comédienne britannique.

Biographie

Louise Rennison est l'autrice de la série jeunesse humoristique Le Journal intime de Georgia Nicolson, commencée en 1999 et terminée dix ans plus tard, et qui comporte dix tomes. Les deux premiers ont été adaptés au cinéma en 2008 sous le même titre.

En 2010, elle a reçu le Roald Dahl Funny Prize pour son livre, les Mésaventures de Tallulah Casey.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions