Livre
Néerlandais

Kiwi's, kanjers en giga-onderbroeken : bekentenissen van Georgia Nicolson

Louise Rennison (auteur), Esther Ottens (traducteur)

Kiwi's, kanjers en giga-onderbroeken : bekentenissen van Georgia Nicolson

Public cible:
12-14 ans et plus
In haar dagboek vertelt de 14-jarige Georgia wat ze allemaal probeert om een drie jaar oudere SeksGod verliefd op haar te laten worden. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Puberteit
Titre
Kiwi's, kanjers en giga-onderbroeken : bekentenissen van Georgia Nicolson
Auteur
Louise Rennison
Traducteur
Esther Ottens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
It's Ok, I'm wearing really big knickers!
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2007 | Autres éditions
152 p.
ISBN
9789025740429
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In korte dagboekfragmenten en -flitsen beschrijft de ongeveer 14-jarige Georgia haar verwarrende belevenissen. Ze is verliefd op een knappe jongen die minstens drie jaar ouder is dan zij, door haar SeksGod genoemd. Ze verzint allerlei trucs en maniertjes om door hem opgemerkt te worden. Ronduit rampzalig voor haar plannen is het bericht dat zij met haar moeder en zusje binnen een week naar Nieuw-Zeeland zal emigreren. Haar vader heeft daar al een baan. Ze verzint van alles om niet mee te hoeven. Al die moeite is uiteindelijk vergeefs, want op de dag van vertrek wordt de reis afgeblazen. Met verdubbelde ijver probeert ze daarna de SeksGod voor zich te winnen. Om haar doel te bereiken wil ze hem jaloers maken door zogenaamd verliefd te doen tegen een andere jongen. Hoewel ze deze laatste echt aardig gaat vinden, geeft ze haar oorspronkelijke doel niet op. De hilarische beschrijvingen van het leven van een tienermeisje vertonen overeenkomst met het dagboek van Adrian Mole. Vervolg op 'Ti…Lire la suite

Kiwi's, kanjers en giga-onderbroeken

Dit is het tweede deel van het ontwapenende en grappige dagboek van de veertienjarige Georgia Nicolson ( na 'Tijgers, Tanga's en Tongzoenen'). Ook in dit boek geeft ze op een vrolijke, directe en uitbundige manier haar kijk op haar dagelijkse frustraties en irritaties. Alleen is het niet meer zo verrassend als in het eerste deel, want het 'verhaal' loopt gewoon verder. Het boek blijft echter zeer herkenbaar zowel voor een al wat oudere lezer als voor een jongere. Het dagboek beslaat ongeveer drie maanden en loopt van juli tot en met oktober. En er is niets nieuws onder de zon : dezelfde thema’s als in deel 1 komen uitvoerig aan bod: ruzies thuis, verliefd zijn, school, uiterlijk, doorzettingsvermogen, de eeuwige trouw, het samenhorigheidsgevoel… Maar ze worden wel op dezelfde, schitterende manier gebracht. De dagboekfragmenten zijn zo minitieus dat ze soms van uur tot uur weergeven wat er in het leven van Georgia gebeurt. De taal is heel erg direct, precies en gekruid met ‘schaterlach…Lire la suite

À propos de Louise Rennison

Louise Rennison, née le 11 octobre 1951 à Leeds en Angleterre et morte le 29 février 2016 à Brighton en Angleterre, est une écrivaine et une comédienne britannique.

Biographie

Louise Rennison est l'autrice de la série jeunesse humoristique Le Journal intime de Georgia Nicolson, commencée en 1999 et terminée dix ans plus tard, et qui comporte dix tomes. Les deux premiers ont été adaptés au cinéma en 2008 sous le même titre.

En 2010, elle a reçu le Roald Dahl Funny Prize pour son livre, les Mésaventures de Tallulah Casey.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions