Livre
Néerlandais

Neefjes, nymfo's en noenga-noenga's : nog verdere bekentenissen van Georgia Nicolson

Louise Rennison (auteur)

Neefjes, nymfo's en noenga-noenga's : nog verdere bekentenissen van Georgia Nicolson

Public cible:
12-14 ans et plus
Georgia's relatie met haar knappe vriend wordt op de proef gesteld als ze de jongen tegenkomt die ze eerst als lokvogel heeft gebruikt. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Puberteit
Titre
Neefjes, nymfo's en noenga-noenga's : nog verdere bekentenissen van Georgia Nicolson
Auteur
Louise Rennison
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Knocked out by my nunga-nungas
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2002 | Autres éditions
112 p.
Note
Wordt vervolgd door : Dansen in je niksie
ISBN
90-257-3459-6
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dezelfde flitsende dagboekstijl als in de vorige twee boeken 'Tijger, tanga's en tongzoenen' en 'Kiwi's, kanjers en giga-onderbroeken'* vertelt de nu 15-jarige Georgia over de problemen met de ongecastreerde kater Tijger, de SeksGod Robbie die nu haar vriend is, de nieuwe, knappe leraar Frans en haar tongzoen met het vriendje van een ander. Het ontluikende seksuele leven van tienermeisjes is een belangrijk onderdeel van dit boek. In druk telefoonverkeer bespreken ze met elkaar problemen als haardracht, de voordelen van lipgloss boven lipstick bij zoenpartijen en op welke plaats op de zoenladder zij met hun vriend gekomen zijn. Volwassenen worden op geen enkele manier serieus genomen, tenzij ze knap en aantrekkelijk zijn. Voor jongeren is dat waarschijnlijk amusant, voor ouderen kan het verhelderend zijn. De neefjes uit de titel spelen nauwelijks een rol in het boek. Dat geldt ook voor de nymfo's. Noenga-noenga's is een groepsuitdrukking voor borsten. Door haar forse boezem trekt de…Lire la suite

Neefjes, nymfo's en nunga-nunga's

Dit is alweer het derde deel van het hartverwarmend grappige dagboek van de veertienjarige Georgia Nicolson, die op een directe en uitbundige manier haar kijk geeft op het o zo zware puberleven. Het boek is zeer herkenbaar voor een al wat oudere lezer en confronteert de wat jongere lezer met zijn eigen leeftijdsgroep. Het dagboek beslaat dit keer ongeveer een maand. Zoals we dat van Georgia gewend zijn, komen al haar frustraties en irritaties uitgebreid aan bod: ze weet met haar borsten geen blijf, de seksgod is nu wel ingepalmd maar belt niet genoeg, het haar op haar benen, haar relatie met Jas, … Dit alles wordt beschreven in een zeer directe en nauwgezette taal. Zoals dat een tiener betaamt, worden nergens doekjes om gedraaid, en als je daar niet mee overweg kunt, dan is dat maar zo. De dagboekfragmenten zijn zo minitieus dat ze soms van uur tot uur weergeven wat er in het leven van Georgia gebeurt. Sommige scènes zijn ronduit hilarisch, andere zijn dat iets minder, maar heel het b…Lire la suite

À propos de Louise Rennison

Louise Rennison, née le 11 octobre 1951 à Leeds en Angleterre et morte le 29 février 2016 à Brighton en Angleterre, est une écrivaine et une comédienne britannique.

Biographie

Louise Rennison est l'autrice de la série jeunesse humoristique Le Journal intime de Georgia Nicolson, commencée en 1999 et terminée dix ans plus tard, et qui comporte dix tomes. Les deux premiers ont été adaptés au cinéma en 2008 sous le même titre.

En 2010, elle a reçu le Roald Dahl Funny Prize pour son livre, les Mésaventures de Tallulah Casey.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions