Livre
Néerlandais

Op zoek naar Masimo

Louise Rennison (auteur)

Op zoek naar Masimo

Public cible:
12-14 ans et plus
Georgia zet haar jacht op Masimo, de knappe Italiaan, voort. Haar geheimen deelt ze met haar beste vriendin Jas en met haar dagboek. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Puberteit
Titre
Op zoek naar Masimo
Auteur
Louise Rennison
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Then he ate my boy entrancers
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2008 | Autres éditions
192 p.
ISBN
9789025741228
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als haar ouders besluiten om naar Memphis op vakantie te gaan, vraagt Georgia of haar beste vriendin Jas mee mag. Tot ieders verbazing zeggen de ouders ja. Eenmaal in de VS gaan ze op zoek naar Masimo, de zanger van de buurtband op wie Georgia knetterverliefd is. Masimo verblijft ergens in Manhattan bij familie. Nou ligt Manhattan niet echt in de buurt van Memphis, dus de dames moeten hun speurtocht vruchteloos staken. Onbenulligheid troef. Na de vakantie gaat het gewone leventje weer zijn gang en al snel krijgt Georgia de aandacht van Masimo die ze zo graag wil. Of dat van zijn kant uit serieus is, moet nog blijken. Dit zesde deel van de dagboekenserie rondom Georgia is bijna onbegrijpelijk als je niet een van de vijf voorgaande delen, zoals 'Scooters, sukkels en SeksGoden'*, hebt gelezen. Georgia toont zich even oppervlakkig als altijd hoewel tienermeiden zullen smullen van haar soms onbegrijpelijke dagboeknotities over de vakantie in Hamburgerland, haar verliefdheid op Masimo, haar…Lire la suite

Op zoek naar Masimo

Yes! Georgia is back in town! Voor de zesde keer al gunt ze ons een blik achter de schermen van haar, o zo complexe, tienerleven. En wat voor een blik. In Hamburger-a-gogo hebben Jas en Georgia de tijd van hun leven (en doen ze een hoop geld op aan telefoneren), de rivaliteit tussen Georgie en Lindsay bereikt een absoluut hoogtepunt en Onze-Lieve- Sandra heeft een lesbische relatie met Barbie… Trouwens, iedereen die denkt dat zijn puberteit de moeilijkste, verwarrendste periode uit haar leven geweest is, komt na het lezen van dit boek tot de conclusie dat het echt wel nog wat erger kan. Want wat moet je, als je eerste echte liefde een brief stuurt van de andere kant van de wereld (Kiwi-a-gogo), nadat je hem al opgegeven had en je hart verpand hebt aan een nieuwe Liefdesgod? Waar kun je terecht als zelfs je kriebelmeester geen veilige haven meer te bieden heeft, en je beste vriendin al helemaal niet meer sinds haar vriendje weer thuis is? En dan zijn er nog de écht belangrijke probl…Lire la suite

À propos de Louise Rennison

Louise Rennison, née le 11 octobre 1951 à Leeds en Angleterre et morte le 29 février 2016 à Brighton en Angleterre, est une écrivaine et une comédienne britannique.

Biographie

Louise Rennison est l'autrice de la série jeunesse humoristique Le Journal intime de Georgia Nicolson, commencée en 1999 et terminée dix ans plus tard, et qui comporte dix tomes. Les deux premiers ont été adaptés au cinéma en 2008 sous le même titre.

En 2010, elle a reçu le Roald Dahl Funny Prize pour son livre, les Mésaventures de Tallulah Casey.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions