Livre
Néerlandais

Scooters, sukkels en seksgoden : bekentenissen van Georgia Nicolson

Louise Rennison (auteur)

Scooters, sukkels en seksgoden : bekentenissen van Georgia Nicolson

Public cible:
12-14 ans et plus
Nadat haar vriendje naar Nieuw-Zeeland is gee͏̈migreerd, wordt Georgia verliefd op de zanger van een nieuwe band. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Puberteit
Titre
Scooters, sukkels en seksgoden : bekentenissen van Georgia Nicolson
Auteur
Louise Rennison
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
And that's when it fell off in my hand
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2007 | Autres éditions
183 p.
Note
Wordt vervolgd door: Op zoek naar Masimo : bekentenissen van Georgia Nicolson
ISBN
9789025739362
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na het vertrek van SeksGod Robbie naar Nieuw-Zeeland, voelt Georgia zich in de steek gelaten. Ze heeft het gehad met jongens. Op school gaat alles helaas z'n gewone gang en de dagen vlechten zich van verveling aaneen. Maar dan ontdekt ze Massimo, zanger van een populaire buurtband. Samen met haar vriend Tom en haar vriendinnen gaat ze achter hem aan. Georgia is niet te houden nu haar liefdesleven weer kleur krijgt. Vijfde deel uit deze serie rond de 16-jarige Georgia die in dagboekvorm haar leven verslaat. Het zeer cynische taalgebruik staat vol populistisch jargon en taalgrappen die ongetwijfeld bij de doelgroep, meisjes van 14 tot 16 jaar hoort. In combinatie met de opsomming van alledaagse feiten die nergens over gaan, zorgt dit ervoor dat het dagboek geen moment boeit, mede door het ontbreken van welke spanning dan ook. Het open einde laat helaas ruimte voor nog veel meer boeken over niets. Op de voorkaft een toilettafel met allerlei snuisterijen die bij de doelgroep passen. Sluit…Lire la suite

Scooters, sukkels en seksgoden

Voor de vijfde keer al gunt Georgia ons een blik in haar dagboek. Dit keer beslaat het twee maanden. Ze heeft het nu wel gezien met jongens : Robbie is officieel haar vriendje, maar hij is ook naar Kiwiland vertrokken en heeft haar hart meegenomen. Tot overmaat van ramp laat hij niets van zich horen. Alle anderen die rond haar hangen, dat zijn in haar ogen allemaal sukkelige types. En Jas heeft enkel oog voor Tom! Maar dan verschijnt Massimo in beeld, de nieuwe Italiaans-Amerikaanse zanger van de StiffDylans. En samen met andere kapers op de kust, verschijnt ook een roze wolk. Georgia verliest zich weer in haar schaterlachwekkende overdrijvingen, de stijl waarin ze nu al vijf boeken lang haar dagdagelijkse irritaties en frustraties van zich af schrijft. Haar dagboeken vult ze consequent aan, meestal meerdere keren per dag, zodat je de wisselende stemmingen en de vaak hilarische situaties op de voet kan volgen. Ondanks al haar goede bedoelingen, loopt het ook vaak mis, maar ook die toe…Lire la suite

À propos de Louise Rennison

Louise Rennison, née le 11 octobre 1951 à Leeds en Angleterre et morte le 29 février 2016 à Brighton en Angleterre, est une écrivaine et une comédienne britannique.

Biographie

Louise Rennison est l'autrice de la série jeunesse humoristique Le Journal intime de Georgia Nicolson, commencée en 1999 et terminée dix ans plus tard, et qui comporte dix tomes. Les deux premiers ont été adaptés au cinéma en 2008 sous le même titre.

En 2010, elle a reçu le Roald Dahl Funny Prize pour son livre, les Mésaventures de Tallulah Casey.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions