Livre
Néerlandais

Tijger, tanga's en tongzoenen : bekentenissen van Georgia Nicolson

Louise Rennison (auteur)

Tijger, tanga's en tongzoenen : bekentenissen van Georgia Nicolson

Public cible:
12-14 ans et plus
In haar dagboek vertelt een 14-jarig meisje over haar belevenissen en gevoelens.
Titre
Tijger, tanga's en tongzoenen : bekentenissen van Georgia Nicolson
Auteur
Louise Rennison
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Angus, thongs and full-frontal snogging
Édition
7de dr.
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2008 | Autres éditions
156 p. : ill.
ISBN
9025731791 9789025731793
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dagboek waarin op geestige, ironische en scherpzinnige wijze de dagelijkse perikelen van een veertienjarig meisje worden beschreven. Het bestrijkt de periode van een (school)jaar, verdeeld over twaalf maanden. Alle puberale gevoelens komen aan bod, zoals: vriendschap met vriendinnen, nooit een vriendje, onzekerheid over uiterlijk (borsten, pukkels, okselhaar), depressiviteit tegenover het leven is mooi, kritiek op ouders, afgunst, liefde/haatgevoelens, eerste zoen, scherp uit de hoek komen en voornemens aardiger te zijn. Veertienjarige meisjes zullen veel herkenbaars in dit dagboek vinden. Ondanks wat Engelse benamingen (Guy Fawkes Day) leest het boek vlot weg. Het uiterlijk van de uitgave is schreeuwend: een oranje kater (Tijger) en gezicht tegen een knalroze achtergrond. De titel werkt (natuurlijk) ook prikkelend. Het schreeuwt: 'lees mij' en dat zullen velen zeker doen.

Tijger, tanga's en tongzoenen

Dit is de terecht vijfde druk van het ontwapenende en grappige dagboek van de veertienjarige Georgia Nicolson, die op een verfrissende, directe en uitbundige manier haar kijk geeft op de dagdagelijkse gebeurtenissen en beslommeringen uit de leefwereld van een (aankomende) puber. Het boek is zeer herkenbaar voor een al wat oudere lezer en toont aan de jongere lezer dat hij/zij zeker niet de enige is die niet weet hoe zich te gedragen en/of met zichzelf geen blijf weet. Het dagboek beslaat ongeveer een jaar en loopt van augustus tot juli. Alle aspecten van het leven van een tiener komen aan bod : ruzies thuis, de eerste verliefdheid, school, het erbij willen horen, het belang van uiterlijke geplogendheden, de angst van het niet weten wat te doen bij de eerste kus ... , maar ook het doorzettingsvermogen, de eeuwige trouw, het samenhorigheidsgevoel. Dit alles wordt beschreven in een zeer directe en nauwgezette taal wars van alle franje. Zoals dat een tiener eigen is, worden nergens doekje…Lire la suite

À propos de Louise Rennison

Louise Rennison, née le 11 octobre 1951 à Leeds en Angleterre et morte le 29 février 2016 à Brighton en Angleterre, est une écrivaine et une comédienne britannique.

Biographie

Louise Rennison est l'autrice de la série jeunesse humoristique Le Journal intime de Georgia Nicolson, commencée en 1999 et terminée dix ans plus tard, et qui comporte dix tomes. Les deux premiers ont été adaptés au cinéma en 2008 sous le même titre.

En 2010, elle a reçu le Roald Dahl Funny Prize pour son livre, les Mésaventures de Tallulah Casey.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque