Bande dessinée
Néerlandais

De oorlog van de twee werelden

Luc Besson (scénariste), Christophe Lemoine (dessinateur), Cecile (dessinateur)
Dans la série:
Arthur; 3
Public cible:
9-11 ans et plus
Malthazard is nu meer dan twee meter lang…. En hij wil de wereld onderwerpen. De enige die hem kunnen tegenhouden, zijn Arthur en zijn minimyovrienden Selenia en Betamesh. Omdat ze maar twee millimeter groot zijn, zullen ze al hun vernuft en fantasie moeten aanwenden om de duivelse plannen van Makthazard te dwarsbomen en de harmonie tussen de twee werelden te herstellen.
Titre
De oorlog van de twee werelden
Scénariste
Luc Besson
Dessinateur
Christophe Lemoine Cecile
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Édition
1
Éditeur
Brussel: Glénat Benelux, 2010
48 p. : ill.
ISBN
9789069698632 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 16 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na 'Arthur en de Minimoys' en 'Arthur en de wraak van Malthazar' kwam een derde animatiefilm: 'Arthur - de oorlog van de twee werelden' waarvan dit de stripadaptatie is. De slechterik Malthazard is nu een enorme reus geworden en weet door een elixer te gebruiken gewone insecten tot levensgevaarlijke aanvallers te maken waarmee hij de mensenwereld in zijn macht wil krijgen. Arthur onderkent het gevaar en samen met zijn Minimoyvrienden Selinia en Betamesh proberen ze van alles te doen om hem tegen te werken. Ze krijgen daarbij onverwachte hulp van Darkos, de zoon van Malthazard. Uiteindelijk wordt Arthur weer herenigd met zijn familie en keren ook de Minimoys weer naar hun eigen wereld terug. Eind goed, al goed. Fantasyalbum met goede tekeningen in zachte kleuren. De karakters zijn niet echt interessant; het draait vooral om het avontuur dat met veel vaart en actie in beeld wordt gebracht. Enige kennis van de voorgaande twee delen is noodzakelijk om het verhaal goed te kunnen volgen. Va…Lire la suite

À propos de Luc Besson

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Luc Besson est un réalisateur, producteur et scénariste français, né le 18 mars 1959 dans le 15e arrondissement de Paris.

Révélé au cours des années 1980 par ses films Le Dernier Combat (1983) et Subway (1985), il s'impose avec Le Grand Bleu (1988), triomphe au box-office. Bien qu'il soit vu comme un réalisateur prometteur du cinéma français, l'esthétique trop travaillée de ses films, au détriment de l'histoire, lui vaut l'inimitié de la critique. Avec l'ouverture internationale que lui apporte Le Grand Bleu, il confirme avec de nouveaux films à succès : Nikita (1990), Léon (1994), Le Cinquième Élément (1997), Jeanne d'Arc (1999).

En lançant sa société de production EuropaCorp en 2000, il tente de rivaliser avec les majors américaines, avec des films produits …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions