Livre
Néerlandais

Hoeren

Luc Deflo (auteur)
Terwijl de Mechelse recherche de moord op een prostituee onderzoekt, proberen een minderjarig hoertje en haar oudere vriendin uit handen van de moordenaar te blijven.
Titre
Hoeren / Deflo
Auteur
Luc Deflo 1958-2018
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2016 | Autres éditions
307 p.
ISBN
9789022332788 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 300 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Oude wijven en slachtafval

Deflo heeft een probleem: hij heeft zichzelf opgezadeld met een beroepskankeraar als hoofdpersonage. Gelukkig heeft hij van vrouwen meer verstand.

Het valt niet mee voor een pensioengerechtigde hoer om in die gemene, steeds maar jonger wordende mannensmoelen te kijken, die dat oud wijf aangapen alsof ze een stuk slachtafval is.'' In een volgende zin staat ook nog ,,vette zeug''. Subtiliteit is aan Deflo niet besteed. Als zijn nieuwe thriller over hoeren gaat, dan moet je dat meteen uit de titel kunnen opmaken. Het voorplat van Hoeren (Manteau, Antwerpen, 308 blz., 19,95 eur) is voorspelbaar, veel rood en een stel benen in een kort leren rokje. De clichés worden niet geschuwd. De hoerenloper van dienst is een kleurloze ambtenaar met ,,dunne, bloedeloze lippen'', de jonge hoer van zijn dromen heeft een melkwitte huid, blauwe ogen, blonde haren en een ranke hals.

Toch is Deflo in de eerste hoofdstukken behoorlijk op dreef. Het verhaal is eenvoudig, maar spannend. Een ambtenaar bezoekt een jonge hoer en terwijl hij geniet van haar aandacht rooft haar oudere collega het geld uit zijn portefeuille. Zij vindt ook een envelo…Lire la suite

Hoewel Luc Deflo geen sensatie, bloed en geweld schuwt, zorgt hij er in Hoeren voor dat de personages meer draagkracht en diepgang hebben dan in vorige werken. Dat geldt in de eerste plaats voor het hoofdpersonage Aline Verbeeck, een hoer op haar retour, die klanten moet afstaan aan haar jongere collega Daphné. De goede verstandhouding tussen jong en oud, wijsheid en naïviteit wordt evenwel in de hand gehouden en de dames gooien het op een akkoordje: de ene lokt, de ander zorgt voor de afwerking. Aline schrikt er ook niet voor terug haar klanten te bestelen, en dat pakt op zekere dag verkeerd uit, wanneer een op het eerste gezicht onschuldige klant terugkeert naar het liefdesnest op zoek naar een envelop. Beide dames komen terecht in een spiraal van geweld en misdaad, maar Aline weert zich kranig, zo goed zelfs dat zij qua persoonlijkheid de speurders Bosmans en Deleu naar het tweede plan speelt.

Deflo zorgt voor de nodige haarspeldbochten in het verhaal, de dialogen spe…Lire la suite
Terwijl Deleu en zijn collega's van de Mechelse recherche op zoek zijn naar de moordenaar van een prostituee proberen een minderjarig hoertje en haar oudere vriendin na een zware mishandeling uit handen van dezelfde man te blijven. Dit is het achtste boek in de Bosmans-Deleureeks van een Vlaamse auteur die zijn sporen reeds verdiend heeft. Het verhaal dat zich afspeelt in Mechelen, volgt zowel het politieonderzoek als de bijzonder gevaarlijke situatie waarin de twee vrouwen, min of meer per ongeluk, verzeild zijn geraakt. Het heeft een sterke, verrassende plot, levendige karakter- en sfeerbeschrijvingen en is spannend van begin tot eind. De rauwe, Vlaamse tongval - kenmerkend voor de schrijver - verstoort hier en daar de snelheid van het verhaal. Ondanks, of toch dankzij, deze schrijfstijl een krachtig boek dat boven het maaiveld van Nederlandstalige schrijvers uitsteekt en een groot publiek zal weten te boeien.

À propos de Luc Deflo

CC BY 3.0 - Image by Filip Naudts

Luc Deflo, né le 27 février 1958 à Malines (province d'Anvers) en Belgique et mort dans la même ville le 26 novembre 2018, est un dramaturge, scénariste et romancier belge de langue flamande, spécialisé dans les thrillers.

Il travaille en outre en tant que conseiller en matière d'organisation pour le groupe financier KBC.

Biographie

Luc Deflo a déjà écrit des pièces de théâtre, des scénarios et des pièces radiophoniques lorsqu'il lit un article sur un tueur en série sévissant aux États-Unis qui lui donne l'idée de reprendre le thème dans une fiction et d'en situer l'action en Flandre. Il publie en 1999 son premier thriller, Naakte zielen (fr. Âmes nues), nommé pour le prix Hercule-Poirot, qui récompense chaque année le mei…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions