Livre
Néerlandais

Kortsluiting

Luc Deflo (auteur)

Kortsluiting

Dans la série:
Genre:
Een psychopaat vermoordt een jonge moeder en neemt haar dochtertje mee.
Titre
Kortsluiting / Deflo
Auteur
Luc Deflo 1958-2018
Langue
Néerlandais
Édition
6
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2015 | Autres éditions
275 p.
ISBN
9789022331729 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De demonen van Van Dievel en Deflo

VRT-journalist Louis van Dievel kreeg de voorbije weken nogal wat collega's over de vloer naar aanleiding van zijn debuut, de thriller Happy Days. Niet zozeer het verhaal dat Van Dievel had bedacht boeide hen, wel het hoofdpersonage, een journalist van deze krant nota bene, die kampt met een alcoholverslaving. Bovendien bleek dat hoofdpersonage, Louis van Thillo, in nogal wat opzichten het alter ego te zijn van de auteur. In de diverse interviews die hij weggaf, vertelde Van Dievel uitgebreid over zijn drankverslaving, hoe die zijn leven jarenlang domineerde en bijna ruïneerde. Zes jaar geleden zocht hij professionele hulp, ging in therapie en zwoer de drank af. Sindsdien is hij een succesvolle ex-alcoholist.

Wellicht heeft het schrijven van Happy Days voor Van Dievel een therapeutische waarde gehad; de auteur die zijn demonen onder ogen ziet en er voorgoed mee afrekent. Dat levert een aantal strak geschreven scènes op waarin de auteur zijn hoofdpersonage total loss en …Lire la suite

Luc Deflo brengt in vierde thriller schizofrene dader en race tegen de tijd voor het gerecht

Kortsluiting , zo heeft het nieuwe boek van Luc Deflo. Een dubbele moord, een schizofrene dader en een race tegen de tijd voor het gerecht. Dat zijn de ingrediënten van Deflo's vierde thriller.

Deflo is een geboren Mechelaar maar hij verzeilde via Eppegem en Vilvoorde in Brussel. Dat belet hem niet om het decor van zijn geboortestad te blijven gebruiken. In ,Kortsluiting' gaat het om een moordzaak die zoals in de vorige verhalen door de onderzoeksrechter Bosmans en zijn speurder Deleu opgelost moet worden. Spil is een schizofrene dader die een allesoverheersende vaderliefde koestert voor een baby.

,,Het is een brok pretentieloos leesplezier,'' zegt de auteur zelf, ,,gesitueerd in het rustige, burgerlijke Mechelen omdat een thriller nog beklemmender wordt als de lezer het gevoel krijgt dat het naast zijn deur kon gebeurd zijn.'' Deflo ontdekte zijn schrijverstalent met hoorspelen, sketches en toneel maar pas toen hij zich aan psychologische thrillers waagde ging de bal aan het rollen. ,,Het is een genre waar ik van houd en dat ik dus ook graag schrijf.''

Van zijn hand verschenen ondertussen Naakte Zielen, Bevroren Hart en Lokaas . Ze stonden alle drie in de…Lire la suite

Een enigszins in het leven teleurgestelde vrouw vindt bezwarende elementen op de pc van haar echtgenoot en beneemt zich van het leven. Als inspecteur Dirk Deleu ter plaatse komt, is de echtgenoot spoorloos. De actie verlegt zich vervolgens naar de Mechelse kruidtuin, waar een late wandelaar een lege kinderwagen aantreft naast het verminkte lijk van Jenny Peulders. De ongehuwde moeder werd op gewelddadige wijze om het leven gebracht en haar baby is verdwenen. Deze twee verhaallijnen convergeren wanneer onder een viaduct in Mechelen een auto wordt aangetroffen van de verdwenen echtgenoot. Alles wijst in de richting van een gezinsdrama, maar Deleu, die zich vastbijt in de zaak, stuit op tegenstrijdigheden. Zijn onderzoek naar het verleden van de man brengt geleidelijk de geheimen van een ontredderde eenzaat aan de oppervlakte, wiens waanbeelden nog meer slachtoffers zullen eisen.

Deflo is erin geslaagd een geloofwaardig en indringend beeld op te hangen van de claustrofobische geda…Lire la suite
De knettergekke Verbist vermoordt een jonge moeder en neemt haar dochtertje mee. Ongeveer op hetzelfde moment leest zijn zwangere vrouw zijn dagboek en pleegt ze, ontdaan, zelfmoord. De dader duikt onder en het Mechelse politieduo Bosmans en de zieke Deleu zetten de jacht in. Via dubieuze chatvrienden en -vriendinnen van Verbist komen ze meer te weten over zijn psychotische karakter maar raken ze geen stap dichterbij. Ondertussen wordt de prille vader hoe langer hoe nerveuzer omdat hij niet weet hoe de baby te verzorgen, te kleden of eten te geven zodat hij de straat op moet. Deleu ziet hem een paar keer lopen maar slaagt er niet in hem te volgen. Tot de nickname van de chatter hen op het goede spoor zet. De ondertussen compleet doorgedraaide Verbist blijft zonder aanleiding moorden. Derde harde thriller van Deflo met hetzelfde speurdersduo. Veel gruwel, horror en bloed, veel interactie door wisselend vertelperspectief. Beklemmend boek maar niet voor gevoelige lezers.

À propos de Luc Deflo

CC BY 3.0 - Image by Filip Naudts

Luc Deflo, né le 27 février 1958 à Malines (province d'Anvers) en Belgique et mort dans la même ville le 26 novembre 2018, est un dramaturge, scénariste et romancier belge de langue flamande, spécialisé dans les thrillers.

Il travaille en outre en tant que conseiller en matière d'organisation pour le groupe financier KBC.

Biographie

Luc Deflo a déjà écrit des pièces de théâtre, des scénarios et des pièces radiophoniques lorsqu'il lit un article sur un tueur en série sévissant aux États-Unis qui lui donne l'idée de reprendre le thème dans une fiction et d'en situer l'action en Flandre. Il publie en 1999 son premier thriller, Naakte zielen (fr. Âmes nues), nommé pour le prix Hercule-Poirot, qui récompense chaque année le mei…En lire plus sur Wikipedia