Livre
Néerlandais

Lokaas

Luc Deflo (auteur)
De vondst van het lijk van de commandant van de rijkswacht betekent het begin van een verbeten jacht op de moordenaars en van oplopende spanningen tussen migranten en een rechts-extremistische groep in het Belgische Mechelen.
Titre
Lokaas
Auteur
Luc Deflo 1958-2018
Langue
Néerlandais
Édition
9
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2013 | Autres éditions
315 p.
ISBN
9789022329412 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Misdadig Mechelen

@:Word je een beter schrijver als je van naam verandert? Maar misschien word je een beter schrijver als je alleen nog je familienaam gebruikt? Luc Deflo werd voor zijn derde misdaadroman Deflo. En je merkt het verschil.

Naakte zielen, Deflo's in 1999 verschenen debuut, stelde me zwaar teleur. Kromme zinnen, een ongeloofwaardig verhaal, slordigheden, en ontzettend veel gruwel en geweld. Hier was duidelijk iemand aan zijn lot overgelaten die van de uitgever wat begeleiding had mogen krijgen. En toch: de roman werd genomineerd voor de Hercule Poirot-prijs van 1999, kreeg ook een aantal positieve recensies en bovenal, hij verkocht goed. Aan opvolger Bevroren hart was duidelijk harder gewerkt. De werkwoorden waren correct vervoegd, de slordigheden zo goed als verdwenen. Wat wel bleef waren de horror en het geweld. Met veel zin voor detail en heel expliciet gaf Deflo zelfs een korte handleiding in het uitlepelen van een menselijk oog. En ik moet toegeven: de scène is me bijgebleven.
Me…Lire la suite

Raadselachtige moorden in Mechelen

Luc Deflo stelt nieuwe thriller voor CITAAT: Elk ras kweekt goede en slechte exemplaren. Je huidskleur bepaalt niet of je minderwaardig bent Luc Deflo auteur

Mechelen

Rassenhaat die Mechelen meesleept in een spiraal van raadselachtige moorden. Thrillerauteur Luc Deflo (43) snijdt met zijn derde boek een bijzonder gevoelig thema aan. In Lokaas kan het vertrouwde speurdersduo Deleu en Bosmans niet vermijden dat de spanningen tussen blanken en migranten uitmonden in gewelddadige rellen. "Mijn beste boek tot hiertoe", meent de auteur. "Al hoop ik uit de grond van mijn hart dat het in realiteit nooit zover komt."

In Molenbeek wordt het verminkte lijk van een politiecommissaris aangetroffen. De man specialiseerde zich in de vreemdelingenproblematiek en zijn dood betekent het startschot voor een reeks moorden. Uiteindelijk laait de spanning op tot op het randje van een burgeroorlog met Mechelen als epicentrum. Deflo gooit er ook nog een liefdesgeschiedenis tussen en focust op de machtshonger achter de schermen.

"Met dit verhaal over rassenconflicten wil ik zeker geen moraliserend vingertje opsteken", waarschuwt de naar Vilv…Lire la suite

Als in een bos het lijk wordt gevonden van Johan Dewolf, de commandant van de Molenbeekse rijkswacht, leidt het spoor naar een Marokkaanse drugshandelaar. Onderzoeksrechter Jos Bosmans en zijn vriend Dirk Deleu van de Mechelse politie beginnen het onderzoek dan ook in die richting. Maar de jeugdige Marokkanen die ze zoeken, blijken even later ook vermoord te zijn. Er blijken veel meer intriges een rol te spelen: migrantenproblematiek in het centrum van Mechelen, de racistisch rechts-radicale beweging van Dewolfs vader, een dubbelrol van een gemeenteraadslid van Marokkaanse afkomst en corruptie binnen het politieapparaat. Daar zit hem de kneep: de schrijver heeft het ingewikkeld gemaakt met een te groot aantal personages, die voor hoofdpersonen soms weinig individuele karaktertrekken hebben. Hierdoor verliest de lezer eenvoudig de draad van het verhaal. Daarnaast spelen ook de persoonlijke omstandigheden van Deleu een rol. Er valt toch veel te genieten dankzij een soms onderkoelde hum…Lire la suite

À propos de Luc Deflo

CC BY 3.0 - Image by Filip Naudts

Luc Deflo, né le 27 février 1958 à Malines (province d'Anvers) en Belgique et mort dans la même ville le 26 novembre 2018, est un dramaturge, scénariste et romancier belge de langue flamande, spécialisé dans les thrillers.

Il travaille en outre en tant que conseiller en matière d'organisation pour le groupe financier KBC.

Biographie

Luc Deflo a déjà écrit des pièces de théâtre, des scénarios et des pièces radiophoniques lorsqu'il lit un article sur un tueur en série sévissant aux États-Unis qui lui donne l'idée de reprendre le thème dans une fiction et d'en situer l'action en Flandre. Il publie en 1999 son premier thriller, Naakte zielen (fr. Âmes nues), nommé pour le prix Hercule-Poirot, qui…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions