Livre
Néerlandais

Sluipend gif

Luc Deflo (auteur)
Een jonge vrouw wordt bijna vermoord, reden voor de politie van Mechelen het dossier van een onopgeloste moordzaak te heropenen: de gemolesteerde vrouw lijkt namelijk sprekend op het vermoorde meisje uit dat dossier.
Titre
Sluipend gif
Auteur
Luc Deflo 1958-2018
Langue
Néerlandais
Édition
5
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2015 | Autres éditions
264 p.
ISBN
9789022331736 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nieuwe Deflo : Sluipend gif

Sluipend gif, de jongste misdaadroman van Deflo (45), begint adembenemend. Hilde Plaetinck, een jonge vrouw, gaat na een bezoek aan de bioscoop naar haar wagen. Op de achterbank van de auto zit een oude vrouw die vraagt of ze een lift kan krijgen. Hilde brengt haar naar huis, merkt dat er iets vreselijk verkeerds aan de gang is en wordt bijna vermoord. De oude vrouw blijkt een man te zijn: Jozef Van Cleynenbreughel. De politie vermoedt te maken te hebben met een mogelijke seriemoordenaar. Van zijn vriendin, Muriel, is het onthoofde lijk in een sluis van het Zennegat opgevist. Vermoord met zevenentwintig messteken. Later is het hoofd in een berm langs de weg weergevonden. En Muriel geleek als twee druppels water op Hilde. Als Van Cleynenbreughel tijdens een gijzeling wordt neergeschoten zijn er geen echte bewijzen tegen de man. Bij rechercheur Dirk Deleu rijzen steeds maar meer twijfels of hij wel schuldig is. Een psychopaat die we kennen uit Naakte zielen, het debuut van toen nog Luc …Lire la suite

Sluipend gif van Luc Deflo

De openingsscène van Sluipend gif van Luc Deflo is intrigerend en zelfs grappig. Een vrouw die uit de bioscoop komt, vindt in haar auto een schijnbaar verdwaasde oude vrouw. Ze besluit haar naar huis te voeren. Onderweg merkt ze dat de armen van de oude vrouw toch wel erg harig zijn. Zij kan een aanranding amper voorkomen en dient een klacht in bij de politie. Zo komen rechercheur Deleu en onderzoeksrechter Bosmans in het verhaal.

Het kost nogal wat moeite om de verhaallijn te volgen. Er duikt een onthoofd lijk op, er is een heks met opmerkelijke gaven, er is overspel en bedrog. Uiteindelijk blijkt dat zowel Deleus vrouw, van wie hij gescheiden leeft, als zijn minnares, die zijn kind draagt, én zijn zoon groot gevaar lopen. De boosdoener die alles in scène gezet heeft, is een oude bekende uit vroeger werk van Deflo.

Sluipend gif is een typevoorbeeld van een thriller die wil uitblinken door een vindingrijke plot te combineren met een sterke psychologische uitdieping van de pe…Lire la suite

Een jonge vrouw wordt bijna vermoord, maar weet te ontsnappen. Reden voor onderzoeksrechter Bosmans en inspecteur Deleu om het dossier van een onopgeloste moordzaak te heropenen. De gemolesteerde vrouw lijkt namelijk sprekend op het vermoorde meisje uit dit dossier. Dit is het vijfde boek van een Belgische auteur die in 1999 debuteerde met 'Naakte zielen' en daarvoor scenarioschrijver van toneelstukken en hoorspelen was. In deze boeken speelt het duo Bosmans en Deleu van de Mechelse politie de hoofdrol. Dit laatste boek sluit aan op het debuut. Het verhaal begint spannend maar als blijkt dat de politie achter de verkeerde man aanzit, zakt het boek enigszins in. Het onderzoek verloopt stroef en rommelig. De schrijfstijl is vlot, maar verliest gaandeweg wat aan kracht. Pas tegen het eind wordt het verhaal weer spannend.

À propos de Luc Deflo

CC BY 3.0 - Image by Filip Naudts

Luc Deflo, né le 27 février 1958 à Malines (province d'Anvers) en Belgique et mort dans la même ville le 26 novembre 2018, est un dramaturge, scénariste et romancier belge de langue flamande, spécialisé dans les thrillers.

Il travaille en outre en tant que conseiller en matière d'organisation pour le groupe financier KBC.

Biographie

Luc Deflo a déjà écrit des pièces de théâtre, des scénarios et des pièces radiophoniques lorsqu'il lit un article sur un tueur en série sévissant aux États-Unis qui lui donne l'idée de reprendre le thème dans une fiction et d'en situer l'action en Flandre. Il publie en 1999 son premier thriller, Naakte zielen (fr. Âmes nues), nommé pour le prix Hercule-Poirot, qui…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions