Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De grot van Merlijn

Luc Descamps (auteur)

De grot van Merlijn

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Harry is leerling op een bijzondere Engelse kostschool. Hij verplaatst zich door berekeningen naar een middeleeuws kasteel en beleeft daar een spannend avontuur. Vanaf ca.10 jaar.
Titre
De grot van Merlijn
Auteur
Luc Descamps
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2020 | Autres éditions
128 p.
Date de sortie
20-10-2020
ISBN
9789463832816 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Belgische Harry leerde op een Engelse school voor hoogbegaafden de macht van de donkere getallen kennen. Hij kan ze oproepen en ermee in de tijd te reizen. In het derde deel verwerft hij ook de gave om er gecontroleerd mee te reizen. Op uitnodiging van zijn klasgenote Maureen bezoekt hij het kasteel van Tintagel. Hij komt er in de grot van Merlijn terecht waar de donkere getallen rond zijn oren suizen. In hoge nood gebruikt hij ze om aan het stijgende water in de grot te ontsnappen en hij komt in het kasteel terecht. Daar belandt hij midden in de strijd tussen de Zwarte Prins en zijn neef Edward. Morwynn, de helper van de Zwarte Prins gaat te rade bij de heks Anndrag, die hem inwijdt in de kracht van de donkere getallen. Met de hulp van het dienstmeisje Iona bemachtigt Harry een perkament dat hem verder op weg helpt in de studie van de donkere getallen. Zo kan hij de confrontatie met de heks en haar handlangers aangaan.

Voor diegenen die deel I en II misten, zorgt een korte …Lire la suite
Harry de Wilde, leerling van een bijzondere Engelse kostschool, kan zich door middel van berekeningen met zogenaamde donkere getallen verplaatsen in de tijd. Als hij zich verplaatst naar een middeleeuws kasteel maakt hij kennis met de legendarische tovenaar Merlijn en ontdekt hij nog meer over de donkere getallen. Dit derde deel uit de serie is een vervolg op 'De donkere getallen' en 'Gevangen in de tijd'*, maar is wel afzonderlijk te lezen, al blijft de achtergrond van de donkere getallen onduidelijk. Overduidelijk geïnspireerd door de Harry (zelfde voornaam) Potterverhalen, maar de karakters van deze reeks zijn een stuk minder uitgewerkt. Een spannend verhaal voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool die van fantasieverhalen houden. Het verhaal is minder geheimzinnig en griezelig dan de omslagillustratie met een duistere, angstaanjagende leermeester die je recht aankijkt, doet vermoeden. Er is vooral veel actie. Vanaf ca. 10 jaar.

De donkere getallen III. De grot van Merlijn

Harry, de hoogbegaafde wiskundeknobbel, brengt zijn vakantie door bij zijn schoolvriendin Maureen. Zij woont in het plaatsje Tintagel. Daar bezoeken ze Tintagel Castle, de plaats waar de legendarische koning Arthur zou geboren zijn. De toeristen bezoeken er massaal de ruïne van het kasteel, maar Maureen neemt Harry mee naar een grot. Volgens de legende woonde Merlijn daar vroeger. Bij hoog tij loopt de grot helemaal onder. Harry gaat op verkenning uit. Hij ontdekt tegen de zoldering een heleboel donkere getallen, maar het hoogtij brengt hem in gevaar. Er zit maar één ding op: via de donkere getallen een sprong in de tijd maken. Dit lukt hem zeer goed maar het echte avontuur begint nu pas. Hij zit nu in de tijd dat het kasteel bewoond is. Heer en meester is de Zwarte Prins. Morwynn, zijn dienaar, is op dat moment een perkament aan het ontcijferen. Dit is de sleutel voor het rekenen met de donkere getallen. Deze formules geven toegang tot het reizen in de tijd en het doen verdwijnen …Lire la suite