Daisy
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Gewoon anders

Luc Descamps (auteur), Agnes De Greef (narrateur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
De autistische Samuel vermijdt elke vorm van contact. Dan krijgt hij een nieuw buurmeisje, Rani. Zij kan prachtig zingen en weet op die manier contact te leggen met Samuel.
Titre
Gewoon anders
Auteur
Luc Descamps
Narrateur
Agnes De Greef  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Durée
3:17
Éditeur original
Abimo
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Samuel (16) heeft een ernstige vorm van autisme en leeft in zijn eigen veilige wereldje, waarin hij niemand toelaat. Als hij echter zijn nieuwe buurmeisje Rani (17) hoort zingen, maakt haar mooie stem iets in hem los en heel geleidelijk weet zij tot hem door te dringen. Opmerkelijk boek, waarin de lezer inzicht krijgt in de gedachte- en gevoelswereld van Samuel. In ruim 33 korte hoofdstukken wordt een overtuigend beeld geschetst van zijn speciale behoeften, het dagelijks leven binnen het gezin, reacties van de buitenwereld en de voorzichtige toenaderingspogingen van Rani. Het is een verhaal over anders zijn, vriendschap, liefde, teleurstelling en hoop. De stijl is eenvoudig, direct en ontroerend. Door ieder hoofdstuk af te sluiten met gedachten (cursief gedrukt) van Samuel en Rani raakt de lezer betrokken bij hun persoonlijke belevingswereld. De pro- en epiloog zijn geschreven vanuit het perspectief van Samuel. Tot slot een nawoord van de auteur en van ‘Autisme Centraal’. Een bijzonde…Lire la suite

Gewoon anders

'Gewoon anders' is een boek over autisme. De eerste kennismaking met Samuel belooft niet veel goeds. Samuel wordt geportretteerd als de prototypische autist die niet spreekt en enkel in zijn eigen wereldje leeft. Toch zijn er een aantal dingen die dit boek bijzonder maken. Zo is er het wisselend perspectief in vertelstandpunten. Elk hoofdstuk wordt verteld door de ogen van de alwetende verteller, maar ook nog eens nabesproken vanuit het standpunt van één of meerdere personages. Naast Samuel is het vooral Rani, zijn buurmeisje, die vaak haar eigen kijk op de dingen geeft. Rani is een goedlachse zestienjarige die een vriendschapsband met Samuel weet op te bouwen. Hier slaagt ze in door middel van haar stem. Wanneer Samuel zijn buurmeisje hoort zingen geraakt hij hierdoor zo gefascineerd, dat hij - met zijn eigen woorden - “zijn deur open doet voor haar”. Maar enkel voor haar, voor de rest van de wereld “houdt hij zich nog achter zijn veilige muur verborgen”.
Doorheen het boek is e…Lire la suite

Suggestions