Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De ijsmodulator

Luc Embrechts (auteur), Eric Bouwens (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Drie criminele collega's van Sams vader willen met hun nieuw ontworpen ijsmodulator de wereld veroveren. Sam en haar klasgenoot Nick vliegen naar Italië om dit te voorkomen. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Uitvindingen
Titre
De ijsmodulator
Auteur
Luc Embrechts
Dessinateur
Eric Bouwens
Langue
Néerlandais
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2016 | Autres éditions
177 p. : ill.
ISBN
9789059242678 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De beide hoofdpersonen Nick en Sam moeten ervoor zorgen dat de mensheid een grote ramp bespaard blijft. Hiervoor gaan zij de strijd aan met gestoorde uitvinders die de wereld willen veroveren vanuit Italië. De lezer heeft een voorsprong in het verhaal omdat het perspectief wisselt tussen de uitvinders, Sam en Nick en het team van de minister. Je bent dus al op de hoogte van bepaalde situaties. De gebeurtenissen worden in een snel tempo beschreven. Hierdoor worden de karakters maar weinig uitgediept. Het sterke punt van dit verhaal is de humor. Knotsgekke situaties volgen elkaar op en ook de vele blauw-zwarte illustraties dragen daar een steentje aan bij. Deze zijn met veel expressie getekend. Dit boek is het eerste deel uit de serie 'Uitvinderszootje', deel 2* is ook al verschenen. De delen zijn los van elkaar te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitvinderszootje. De ijsmodulator

In dit eerste boek in de reeks 'Uitvinderszootje' maken we kennis met Sam en Nick. Het verhaal begint vrij klassiek: Nick is de populairste jongen op school, Sam (het vreemde nieuwe meisje) moet tegengewicht bieden. Wanneer ze samen aan een opdracht moeten werken en Nick voor het eerst bij Sam thuis komt, blijkt dat Sams vader een belangrijke uitvinder is en dat drie rare snuiters hem proberen te dwarsbomen. De drie gekke uitvinders heten respectievelijk Isteria, Eego en Neuro en broeden op een krankzinnig plannetje. Nick en Sam trekken naar Italië om hen tegen te houden. Ook de minister is op de hoogte en stuurt zijn (houd u vast) Alfa-Omega-Delta-Eliteteam om hen uit te schakelen. De blunders die hierop volgen, zijn niet enkel die van de gekke uitvinders, ook dat Eliteteam blijkt niet zo professioneel.
Het perspectief wisselt telkens tussen Sam en Nick, het team van de minister en de uitvinders, waardoor je als lezer steeds vooraf op de hoogte bent. Het verhaal leest heel vlot…Lire la suite

Suggestions