Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Onrust in Zar-Nak

Luc Embrechts (auteur)

Onrust in Zar-Nak

Dans la série:
Dir-Yak; 2
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
De Pritzels, een vriendelijk volkje uit de onderwereld Dir-Yak, worden bedreigd door een onheilspellende kracht uit het mysterieuze land Zar-Nak. Bart, Caroline en Bolle, de enige mensenkinderen die weten van het bestaan van Dir-Yak, komen de Pritzels te hulp. Hun verkenningstocht naar Zar-Nak is een reis vol gevaar en angst, waarin echter ook nieuwe vriendschappen ontstaan.
Titre
Onrust in Zar-Nak
Auteur
Luc Embrechts
Langue
Néerlandais
Éditeur
Waasmunster: Abimo, 2005 | Autres éditions
191 p.
ISBN
90-59321-80-4

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit vervolgverhaal op Embrechts debuut De wachter van de Driehoek zit opnieuw vol actie en spanning. Pritzel Gnor komt de vrienden Bart, Carine en Bolle hulp vragen tegen dreigend onheil. Zijn land Dir-Yak wordt belaagd door de demonen van Zar-Nak, het land van de eeuwige duisternis waar niemand ooit van terugkeerde, en meer bepaald door de broers van War-Dan die de vrienden in het eerste boeken verslagen hadden. Hun tocht is op klassieke ingrediënten gestoeld. In de strijd tussen goed en kwaad komen goede en slechte wezens met mythische wortels tegenover mekaar te staan. De Erinen, knappe en krijgshaftige vrouwen, Jakker, een vogel met twee koppen, driehoorns en de vrouwen van het woud nemen het op tegen de heersers van Zar-Nak die een alliantie gesloten hebben met Schorpioenmannen, Zandmannen en dergelijk moois meer. Uiteindelijk gaan de kwaden aan hun machtswellust ten onder. De actie voert in dit verhaal nog meer de boventoon dan in het eerste verhaal. Embrechts expliciteer…Lire la suite
Zelfstandig te lezen vervolg op 'De Wachter van de Driehoek'*, waarin de drie 14-jarige hoofdpersonen Bart, Bolle en Caroline door het fantasiewezen Gnor gevraagd worden om zijn volk uit de onderwereld Dir-Yak te helpen. Het gaat om een verkenningstocht, die echter al snel in een gevaarlijk avontuur verandert. Op deze tocht komen ze allerlei fantasiewezens tegen. Sommige moeten ze bestrijden zoals de Mureni (een soort grote insecten), met andere raken ze bevriend zoals de Jakker (een reuzevogel met twee koppen). Dit fantastische avonturenverhaal is geënt op de Lord of the Rings-hype; dit verhaal kan dat niveau echter niet bereiken. Het geeft onduidelijke beschrijvingen van het landschap waardoor gereisd wordt (blz. 40, 111); een kaart van de fantasiewereld ontbreekt. Het verhaal is geschreven in een verhalende stijl. Sommige zinnen lopen niet goed, de Jakker spreekt plat. Een avonturen-/fantasyverhaal voor lezers die weinig eisen stellen. Vanaf ca. 11 jaar.