Livre
Néerlandais

Emma en het kerstengeltje

Lucinda Riley (auteur), Harry Whittaker (auteur), Marie Voigt (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Emma’s vader is kapitein op een veerboot. Door een storm kan hij niet bij haar optreden in het kersttoneelstuk op school zijn. Teleurgesteld smeekt Emma de zee om niet meer zo hard te golven. Beschermengel Esmee wil Emma proberen te helpen. Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Papa, Engelen
Titre
Emma en het kerstengeltje
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021 Harry Whittaker
Dessinateur
Marie Voigt
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Xander Uitgevers, 2021
[29] p. : ill.
ISBN
9789401615747 (hardback)
Placing suggestion
Kerstmis (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 43 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Emma is teleurgesteld als haar vader, kapitein op een veerboot, vanwege een zware storm toch niet aanwezig is wanneer zij optreedt in het kersttoneelstuk op school. Het meisje vraagt aan de zee om niet meer zo te golven, zodat haar vader toch met Kerstmis thuis kan zijn. Beschermengel Esmee hoort haar smeekbede en daalt af naar het stadje aan zee om te helpen. Rijk geïllustreerde, wensvervullende kerstvertelling gebaseerd op het rotsvaste geloof in de kunde van engelen. De tekst bestaat uit enkelvoudige en samengestelde zinnen in de tegenwoordige tijdsvorm die zich goed laten voorlezen. De schrijfstijl is gemoedelijk en geruststellend; de 'lezer' voelt zich betrokken bij het geheel. De vele illustraties in warme, volle kleuren beslaan enkele en dubbele pagina's. De mensfiguren ogen vriendelijk en vredig en hebben allen steriotiepe gezichten. Het gebruik van verwazing en de subtiele beschaduwing zijn sfeerverhogend. Derde, onafhankelijk te lezen deel in de reeks 'Beschermengeltjes', da…Lire la suite

À propos de Lucinda Riley

Lucinda Edmonds, connue sous le pseudonyme de Lucinda Riley, née le 16 février 1968 à Lisburn (Irlande du Nord) et morte le 11 juin 2021, est une autrice irlandaise populaire de fiction historique et une ancienne actrice.

En 2016, la productrice de film italienne Raffaella De Laurentiis a acheté les droits de télévision pour ses sept romans de la série des Sept Sœurs.

Biographie

Lucinda Riley, élève à l'école dramatique de Londres, connaît une carrière d'actrice de théâtre et de télévision dans sa jeunesse. Elle voyage beaucoup, notamment en Extrême-Orient.

Après avoir souffert de fièvre glandulaire, à l'âge de 22 ans, elle commence à écrire. Elle publie son premier roman, Lovers and Players, deux ans plus t…En lire plus sur Wikipedia