Livre
Néerlandais

Onder de dijk

Lucrèce L'Ecluse (auteur), Gunter Segers (dessinateur)
Als Mattijs en zijn ouders via huizenruil op vakantie gaan naar Italie͏̈, mag zijn vriend Alec op hun hond passen. Er gebeuren echter vreemde dingen rond het huis en Alec gaat op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Smokkelen
Titre
Onder de dijk / Lucrèce L'Ecluse ; ill. Gunter Segers
Auteur
Lucrèce L'Ecluse
Dessinateur
Gunter Segers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Waasmunster: Abimo, 2003
80 p. : ill.
ISBN
90-59320-91-3

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Illustraties van kinderen van wie je de hoofden en profil ziet en toch allebei de ogen kan aanschouwen? De tekeningen in Onder de dijk zijn helemaal van een bijzonder gehalte. Ze doen erg ouderwets en knullig aan en zorgen ervoor dat dit toch al wat oubollig en niet erg realistisch verhaal er al met al niet beter van wordt. Wat er ook gebeurt, lijkt Gunter Segers te vinden, bij de mensfiguren moeten altijd twee ogen zichtbaar zijn. De bewegingen zijn houterig en de verhoudingen lopen uit de pas. Opzet? Het zal misschien wel, maar fraaier wordt het er niet op. Het kan in ieder geval niet de bedoeling zijn dat op bladzijde 32 de schoorsteen van Mattijs' huis aan de voorkant van het dak zit en op bladzijde 72 en 73 verhuisd is naar de achterkant. Dat is gewoon erg slordig.

Het taalgebruik van L'Ecluse past wel bij de illustraties (of andersom): "Al waren het huis en de tuin hem niet vreemd, hij kon toch moeilijk doodgemoedereerd, al was Orson aangelijnd, komen aanzetten". D…Lire la suite
Als Mattijs en zijn ouders via huizenruil op vakantie gaan naar Italië, mag zijn vriend Alec op de hond van Mattijs passen. In het huis van Mattijs komt het Italiaanse gezin niet opdagen. Wel ziet Alec allerlei geheimzinnige zaken bij het huis. Hij vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Dan blijkt zijn vriend te zijn gekidnapt. Redelijk spannend verhaal, dat echter niet erg is uitgewerkt en ook niet logisch in elkaar steekt. Het verhaal leest ook niet vlot. Geïllustreerd met simpele, niet erg fraaie, zwartwitte tekeningen, die wel bij de tekst passen. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions