Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Peen

Lucrèce L'Ecluse (auteur), Leen Van Durme (dessinateur)
Peen, een eenzaam konijn, wordt hartelijk opgenomen in een gezin met twee katten. Hier vindt hij alles wat hij zoekt, totdat hij merkt dat hij toch anders is dan zijn speelkameraadjes. Prentenboek met grappige tekeningen in aquarel en een eenvoudige tekst. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Niveau de lecture
AVI 2, AVI M3
Titre
Peen
Auteur
Lucrèce L'Ecluse
Dessinateur
Leen Van Durme
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789059324701

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Peen, een eenzaam konijn, wordt hartelijk in een gezin met twee katten opgenomen. Hier vindt hij alles wat hij zoekt, totdat hij merkt dat hij toch anders is dan zijn speelkameraadjes. Vastbesloten te bewijzen dat hij net zoveel mans is als een kat, trekt hij erop uit. Onderweg ziet hij echter een konijn in een hok en dan blijkt hem zijn ware bestemming. Grappig prentenboek uit de reeks 'De leesboot'*, waarin al vier andere eenvoudig te lezen verhalen verschenen. Voor de illustraties is gewerkt met fijne inktlijnen die ingekleurd zijn met een aquareltechniek. De illustraties zijn afwisselend bladvullend op de ene en klein op de ernaast gelegen bladzijde, waardoor voldoende ruimte overgelaten is voor de korte teksten. Die teksten zijn gezet in een schreefloze letter zonder gebruik te maken van hoofdletters, maar wel met leestekens (AVI-M3). Door de korte regellengte en de witregels hebben de teksten het uiterlijk van een gedicht. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Peen

Konijn Peen zit eenzaam in een hok en niemand kijkt naar hem om. Tot een man hem meeneemt en hem bij twee poezen zet, die al snel zijn vrienden worden. Peen speelt samen met Doep en Moes. Maar na een tijdje merkt hij dat hij anders is. Hij kan bijvoorbeeld niet in bomen klimmen. Is hij dan geen kat? Hij vraagt zich af wat hij dan wel is en loopt weg. En dan komt hij een dier tegen dat erg veel op een kat lijkt, maar er geen is. Hij graaft zich een weg naar binnen in het hok. Dit boek is bestemd voor eerste lezertje en is geschreven op AVI-niveau 2. In korte zinnetjes en duidelijk gedrukte tekst wordt een lekker lang verhaal verteld. Het is een geestig verhaal over een zoektocht naar zichzelf, leuk geïllustreerd met aquarel ingekleurde pentekeningen. Tekst en illustraties sluiten nauw bij elkaar aan. Zo ziet de lezer wel duidelijk het verschil tussen de katten en het konijn, terwijl Peen zelf niet doorheeft dat hij anders is. Maar niet alleen zijn uiterlijk is anders (oren, staart), hi…Lire la suite

Suggestions