Livre
Néerlandais

Pennie Pastel

Lucrèce L'Ecluse (auteur), Gitte Vancoillie (dessinateur)
Allerlei mensen komen naar Pennie Pastel als ze hulp nodig hebben bij het schrijven van brieven; zo wil de 'zeepjesman' graag dat ze liefdesbrieven schrijft. Prentenboek met zwierige tekeningen in vooral roze-rode tinten. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Pennie Pastel / Lucrèce L'Ecluse ; [ill.] Gitte Vancoillie
Auteur
Lucrèce L'Ecluse
Dessinateur
Gitte Vancoillie
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2007 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
90-59323-22-X 9789059323223
Placing suggestion
Verliefd zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Grote en kleine mensen komen op de markt naar Pennie Pastel als ze hulp nodig hebben bij het schrijven van een ansichtkaart, een nette versie van huiswerk of een brief voor in een fles. Op vrijdagen heeft de zeepjesverkoper haar hulp nodig bij liefdesbrieven die hij echter nooit durft te versturen. Als hij op een dag niet verschijnt, blijft Pennie dagenlang verdrietig in bed; ze beseft dat ze verliefd is. Wanneer ze in haar brievenbus alle brieven vindt die ze voor de 'zeepjesman' heeft geschreven, zet ze een spoor van versierde steentjes voor hem uit tot aan hun marktkramen. Vertederend prentenboek met vrolijke, dynamische illustraties in pasteltinten, vooral veel roze-rood. Zwierige lijnvoering; de subtiele gewassen en gearceerde beschaduwing verhoogt de sfeer. De hoofdpersonages zijn herkenbaar mede dankzij de matig getinte achtergronden. De illustraties voegen details toe aan het gebeuren; zo zijn de ontvangers van de brieven verbeeld. De tekst bestaat uit korte zinnen en laat zic…Lire la suite

Pennie Pastel

Pennie Pastel kan zeer mooi schrijven en zij doet het dan ook graag. Op vrijdag staat zij op de markt en schrijft voor de mensen leuke dingen op. De zeepjesman komt elke week en Penny schrijft voor hem lieve woorden op voor iemand die hij graag ziet. Na een tijdje worden het heuse liefdesbrieven. De zeepjesman durft ze echter niet af te geven. Op een dag komt hij niet meer en Penny mist hem erg, tot ze ontdekt dat de lieve woorden eigenlijk voor haar bedoeld waren. De tekst is duidelijk en de woordkeuze en lengte van de zinnen laten de voorlezer toe om het verhaal blad na blad op een rustige, romantische manier voor te lezen. Het is een boekje over verlegenheid en verliefd zijn. Het willen zeggen en niet durven zeggen, iets waar veel kleuters zich wel in zullen herkennen. De tekeningen zijn grappig en sluiten mooi aan bij het verhaal. Er worden vooral pastelkleuren gebruikt. Een lief verhaaltje om op een rustig moment voor te lezen aan nieuwsgierige kleuters.


Suggestions