Livre
Néerlandais

De boerderij van Muis

Lucy Cousins (auteur)

De boerderij van Muis

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Pop-upboek over de boerderij waar Muis woont. Met kleurige, zwartomlijnde tekeningen en veel losse onderdelen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Boerderijen
Titre
De boerderij van Muis
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maisy's farm
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2019 | Autres éditions
[12] p. : ill. + 9 losse onderdelen
ISBN
9789025876012 (hardback)
Placing suggestion
Boerderijen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 21 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Groot pop-up kartonboek over de boerderij waar Muis woont, met de bekende kleurige, zwartomlijnde tekeningen van Lucy Cousins. Spelenderwijs leer je van alles over de boerderij. Door het boek recht op te zetten en uit te vouwen creëer je drie verschillende 'decors': de stal, het erf en de moestuin met schuur. Er zijn veel losse onderdelen o.a. Muis met beweegbare armen, een tractor en een heel groot dunkartonnen uitdrukvel, waaruit je alle vrienden, dieren, voorwerpen en gereedschappent kunt halen die bij Muis en de boerderij horen. Er zijn veel flapjes, luikjes en deurtjes om te openen. Een los klein boekje levert wat tekst en toelichting. Een uitnodigend, doch erg kwetsbaar speelboek. De op de achterflap vermelde waarschuwing, dat het boek door de vele losse onderdelen niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar, is terecht. Om zelfstandig voorzichtig en actief mee te spelen en te fantaseren vanaf ca. 3 jaar.

De boerderij van Muis

De achterflap verduidelijkt de mogelijkheden van dit flap-uitboek. Eerst is er Muis zelf, met beweegbare armen, gezeten op de tractor waar ze zelf mee rijden kan. Vervolgens vind je een uitdrukvel waarop, naast alles wat er van pas komt voor het werk op de boerderij, ook de dieren die daar leven terug te vinden zijn. Tevens wordt er verteld waar je de losse onderdelen na het spel veilig kunt opbergen. Ten slotte tref je er, geklemd achter een stevig elastiek, een minuscuul boekje aan met daarin suggesties om, eens het boek is opengeklapt, de wanden zijn vastgestrikt en de ondergrond is geëffend, aan het spelen te gaan. Mooie heldere kleuren, omgeven door zwarte lijnen, geven de vertrouwde aantrekkelijke Muis-sfeer weer. In tegenstelling tot andere flapboekjes vraagt dit concept een toch wel meer voorzichtige aanpak. En vraag ik me af in welke mate jonge kleuters, voor wie dit geheel bedoeld is, hiermee creatief aan de slag kunnen.


À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions