Livre
Néerlandais

De graafmachine van Muis

Lucy Cousins (auteur)

De graafmachine van Muis

Public cible:
0-2 ans et plus
Muis maakt met een graafmachine een groot gat in de tuin. Haar vriendjes helpen haar om er een echte vijver van te maken. Hardkartonnen, in vorm uitgesneden prentenboekje met eenvoudige, kleurige tekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titre
De graafmachine van Muis
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maisy's digger
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2015
[16] p. : ill.
ISBN
9789025867935 (hardback)
Placing suggestion
Verkeer (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mooi vormgegeven, klein, handzaam kartonboekje (oblong formaat) met de vertederende Muis in de hoofdrol. Muis gaat een vijver maken, samen met haar dierenvrienden. Met een graafmachine (‘graaf, graaf, graaf – schep, schep, schep’) maakt ze een groot gat. Op de bodem wordt grind geschept door Kees Krokodil, Oscar Olifant vult het gat met water en Eddie Eekhoorn plant riet aan de waterrand. Kora Kip brengt visjes en even later zie je Kikker al de rugslag doen in de nieuwe vijver. Kleurig en vet getekend prentenboekje, waar samen genieten, plezier en vrolijkheid vanaf stralen. De tekst staat in de prent geschreven in groot formaat blokschrift. In de gestanste contouren van het boekje zie je aan de bovenkant de vorm van de vijver – vorm en inhoud zijn helemaal één in dit kleinood voor de jongste kinderen. Muis en haar schepper behoeven geen verdere introductie. Tegelijk verscheen 'De raceauto van Muis'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

De graafmachine van Muis

Muis heeft een graafmachine. Hiermee graaft ze een groot gat in haar tuin, want ze wil een vijver maken. Haar vrienden helpen haar. Kees de krokodil bedekt de bodem met grind, olifant Oscar vult het gat met water en eekhoorn Eddie zorgt voor sierlijk groen aan de rand. Dat is pas teamwork! De Muis-boekjes van Lucy Cousins zijn intussen overbekend. Dit stevige kartonboekje heeft een klein formaat en een originele vorm. Het avontuur is eenvoudig maar de typische kleurrijke en grappige tekeningen maken er voor de allerkleinsten toch een boeiend verhaal van. Jammer dat de tekst niet van hetzelfde niveau is. Zo lees je: Plons, plons, splons … (?). Gelukkig kan een voorlezer hier creatief ‘bijsturen’.


À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions