Livre
Néerlandais

De trein van Muis

Lucy Cousins (auteur)

De trein van Muis

Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Muis neemt haar vriendjes mee voor een treinritje. Hardkartonnen prentenboekje met kleurige illustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Dieren, Treinen
Titre
De trein van Muis
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maisy's train
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2017 | Autres éditions
[16] p. : ill.
ISBN
9789025835675 (hardback)
Placing suggestion
Verkeer (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 17 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na een eerste reeks kartonboekjes met Muis, Spelen met Muis en Rijden met Muis, verschijnen twee prentenboeken waarin net als in Rijden met Muis voertuigen centraal staan. In De trein van Muis is Muis een heuse machinist. Ze laat haar vriendjes instappen en dan maken ze samen een ritje. Ze rijden langs ganzen, geit, konijn, vogel en vlinder. Ze rijden een berg op en weer naar beneden het dal in, ze gaan door de tunnel en komen er ook weer uit. Het ritje eindigt op het station. Dit boekje voor de allerkleinsten bevat, ondanks zijn beperkte omvang, toch al heel wat om te bekijken en te beluisteren. De tekst is opgebouwd uit korte zinnetjes. Er wordt telkens een dier begroet ("Hallo ganzen / hallo geit / enz.) en bij enkele acties van de trein staat een klanknabootsing ("Toet-toet! / Tjoeketjoek / wieieiei"). Dit zorgt voor een geanimeerd voorleesmoment.

In De brandweerauto van Muis rijdt Muis met haar vriend Eddie Eekhoorn in een brandweerauto r…Lire la suite
Muis neemt haar vriendjes mee voor een treinritje langs diverse dieren. Een stevig uitgevoerd boekje met negen dikke kartonnen pagina's in de vorm van een locomotief met afgeronde hoeken. De voorstellingen nemen steeds twee pagina's in beslag. Het boekje blijft goed open liggen. Leuk voor kinderen om samen met een volwassene te bekijken en de verschillende dieren in mensenkleding te benoemen. Bij elke plek (dubbele pagina) groet de machinist Muis echte dieren als ganzen, een geit enz. Voor heel jonge kinderen is deze herhaling leuk. Als de kinderen wat ouder zijn, is het flap-uit boek over Muis en haar vriendjes aardiger. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'De brandweerauto van Muis'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions