Livre
Néerlandais

Fijne zomer, Muis! : vier voorleesverhalen

Lucy Cousins (auteur)

Fijne zomer, Muis! : vier voorleesverhalen

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Muis gaat kamperen met haar vriendjes. Daarna gaat ze op een strandvakantie met Eddie. Dan fotografeert ze haar vriendjes tijdens hun favoriete bezigheid. Ten slotte geniet ze van de zonsondergang en maakt zich klaar om te gaan slapen.
Contient
Titre
Fijne zomer, Muis! : vier voorleesverhalen
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2012
[90] p. : ill.
ISBN
9789025860615 (hardback)
Placing suggestion
Vakantie (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Fijne zomer, muis! is een vrolijk en kleurrijk boek met vier voorleesverhaaltjes over de belevenissen van Muis: 'Muis gaat kamperen', 'Muis gaat op vakantie', 'Even lachen, Muis!' en 'Slaap lekker, Muis'. 
‘Muis gaat kamperen’ vertelt een grappig verhaaltje over grote en kleine dieren die in een tent willen overnachten. Samen zetten ze de tent op, maar dat gaat niet van een leien dakje. Na lang proberen lukt het eindelijk en zingen ze liedjes bij het kampvuur. In de loop van het verhaal leert de lezer tellen, want een voor een gaan de diertjes slapen. Een gaat in de tent, twee passen in de tent… Tot er bijna geen plaats meer blijkt voor olifant. En dan… vallen ze allemaal uit de tent. Dit verrassingsaspect zullen kinderen zeker appreciëren.
In ‘Muis gaat op vakantie’ pakt Muis haar koffer en reist ze met haar vrienden per stoomtrein. Aan zee hebben ze dolle pret. Wat zullen ze goed slapen op hotel die nacht. Dit verhaal is nogal klassiek, maar biedt heel wat mogelijkh…Lire la suite
Deze omnibus telt vier eerder afzonderlijk verschenen prentenboeken met de steeds weer vertederende Muis in de hoofdrol. In ‘Muis gaat kamperen’ zet Muis samen met haar vrienden Eddie de eekhoorn, Kora de kip, Kees de krokodil en Oscar de olifant de tent op. Maar met die grote Oscar erbij wordt die tent wel erg vol… In ‘Muis gaat op vakantie’ reist Muis met Eddie naar zee. Ze pakken hun koffers, gaan met de trein, spelen op het strand en ten slotte sturen ze ansichtkaarten. In ‘Even lachen Muis’ neemt Muis van al haar vrienden een vrolijke foto. En ten slotte gaat ze in ‘Slaap lekker, Muis’ na een dag buiten spelen heerlijk slapen. Maar natuurlijk wordt eerst nog een verhaaltje voorgelezen aan Panda en een slaapliedje gezongen. Het grote prentenboek in oblong formaat heeft paginagrote illustraties in felle, primaire kleuren. De tekst staat soms op een witte lege pagina maar meestal in de illustraties en is gedrukt in een zeer grote, vette letter die de indruk geeft met de hand geschre…Lire la suite

Fijne zomer, Muis!

In dit dikke boek van Muis vind je vier verhalen over zomer en vakantie: ‘Kamperen met Muis’, ‘Muis gaat op vakantie’, ‘Even lachen, Muis!’ en ‘Slaap lekker, Muis’. Steeds dezelfde personages komen in de verschillende Muis-boeken terug. De tekst bestaat slechts uit enkele zinnen die zich gemakkelijk laten voorlezen. De grote letters lijken handgeschreven. De kleurrijke prenten zijn eenvoudig en duidelijk, met figuren die vet zwart omlijnd zijn in de typische, herkenbare Lucy Cousins stijl. De verhalen zijn herkenbaar en sluiten aan bij de leefwereld van kleine kinderen. Een heerlijke verhalenbundel om voor te lezen en om samen van te genieten tijdens de vakantie.


À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions