Livre
Néerlandais

Het winkeltje van Muis

Lucy Cousins (auteur)

Het winkeltje van Muis

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Muis gaat samen met Panda boodschappen doen. Muis koopt bananen, wortels, stokbrood en nog meer lekkers. Dan gaat ze naar de kassa. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in felle kleuren, uitklapbare pagina's en losse figuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Het winkeltje van Muis
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maisy goes shopping
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2019 | Autres éditions
[14] p. : ill. + met speelhuis en speelfiguurtje
ISBN
9789025877224 (hardback)
Placing suggestion
Boodschappen doen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 32 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Lucy Cousins' Muis doet het goed bij peuters en kleuters, en dus verschijnen er met de regelmaat van de klok nieuwe kartonboekjes, flapjesboeken of prentenboeken. Boodschappen doen met Muis is een prentenboek waarin Muis en haar vriend Kees de krokodil boodschappen doen. Muis laadt fruit in het boodschappenwagentje, terwijl Kees vruchtensap en andere etenswaren kiest. Ze betalen aan de kassa en laden alles in het mandje en aanhangwagentje van hun fietsen. Weer thuis gaan de twee samen een hapje eten. De tekst, vrij eenvoudige en korte zinnen, staat telkens op de linker, volledig witte pagina, rechts zien we de inmiddels bekende illustraties van Cousins. Tegen verschillende felle achtergrondkleuren komen dieren en objecten duidelijk naar voren, onder meer door een dikke, brokkelige contourlijn. Het betreft hier een vierkant prentenboekformaat, en in deze reeks verschenen reeds eerder verschillende prentenboeken.

Ook Muis op de kermishoort in deze reeks thuis. Muis…Lire la suite
Muis en Panda gaan boodschappen doen. Eerst halen ze groente en fruit, dan komen ze langs het schap met brood en taarten. Maar ook kaas en vlees zijn te vinden in de winkel. Een vrolijk kartonnen prentenboekje over boodschappen doen. De welbekende kleurrijke tekeningen van Muis, opgezet in dikke zwarte lijnen, spreiden zich telkens over twee pagina’s. Een kort verhaal van in totaal vijf platen verdeeld over tien pagina’s. Er is weinig tekst en veel ruimte voor interpretatie zodat de kinderen aangemoedigd worden om de boodschappen aan te wijzen en te benoemen. Uitgevoerd in hardkarton met twee afgeronde hoeken, en makkelijk af te nemen met een vochtige doek. Achterin bevinden zich links en rechts zit een uitklapbare pagina, waarvan de rechter nogmaals kan worden uitgeklapt en allerlei uitdrukfiguurtjes van onder andere Muis, Panda en een kassa voor Ella. Zo kan het hele verhaal nog eens worden nagespeeld. Superleuk speelboekje voor jonge kinderen; de losse onderdelen maken het wel kwe…Lire la suite

À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions