Livre
Néerlandais

Ik ben de beste

Lucy Cousins (auteur)

Ik ben de beste

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Hond vindt zichzelf beter dan zijn vrienden: hij is de beste met rennen, graven en zwemmen. Zijn vrienden denken daar anders over. Vierkant prentenboek met grote, expressieve illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Ik ben de beste
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I'm the best
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2011 | Autres éditions
[30] p. : ill.
ISBN
9789025856076 (hardback)
Placing suggestion
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hond heeft vier vrienden waar hij heel veel om geeft, maar die hij allemaal overtreft. Hij kan veel harder rennen dan Mol, veel beter graven dan Gans, hij is veel groter dan Lieveheersbeestje en zwemt beter dan Ezel. Terwijl de verwaandheid van Hond dan ook met elke wedstrijd toeneemt, voelen zijn vrienden zich waardeloos. Hond is inderdaad overal de beste in. Tot kleine Mol plots bedenkt dat hij misschien niet zo hard kan rennen als Hond, maar wel veel grotere en diepere gaten kan graven. Met veel ijver demonstreert het diertje dit. Ook de andere vrienden hoeven niet lang te denken om iets te vinden dat zij beter kunnen dan Hond. Lucy Cousins laat de grijns op de snuit van haar hoofdpersonage steeds meer overgaan in een verdrietige grimas, tot Hond met hangende pootjes en in tranen beseft dat hij eigenlijk gewoon een opschepper is. Maar gelukkig, nadat hij tegen iedereen heeft gezegd hoeveel spijt hij heeft, houden de dieren een groepsknuffel. En zo ontdekken ze meteen een eigenschap…Lire la suite
Groot vierkant prentenboek waarin de woorden: 'Ik ben de beste' telkens door Hond worden uitgesproken. Dat vinden zijn vrienden natuurlijk niet leuk vooral ook omdat hij steeds appels met peren vergelijkt, bijvoorbeeld 'Ik kan veel beter zwemmen dan Ezel.' of 'Ik kan veel beter graven dan Gans.' Honds vrienden worden daar een beetje verdrietig van, maar al gauw wordt de tegenaanval ingezet. De prentenboekenmaakster is vooral bekend door haar serie boeken over Muis waarvoor ze in 1994 een Vlag en Wimpel (penseel) kreeg en in 1995 een Zilveren Penseel. Dit humoristische verhaal over vriendschap wordt niet alleen in dikke speelse letters verteld, maar vooral door de uitbundig gekleurde, felle illustraties in grillige omlijning. De prenten beslaan allemaal twee pagina's en spatten van de bladzijde af zodat het een feest is om het boek te bekijken en voor te lezen. Vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse