Livre
Néerlandais

Klop, klop, klop

Lucy Cousins (auteur)

Klop, klop, klop

Public cible:
3-5 ans et plus
Een jonge specht leert van zijn vader hoe hij een gaatje moet kloppen in een boom. Waar kan hij allemaal nog meer in kloppen? Prentenboek met eenvoudige, zwartomlijnde illustraties in felle kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Vogels
Titre
Klop, klop, klop / tekst en illustraties Lucy Cousins
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Peck, peck, peck
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2016 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
9789025870492 (hardback)
Placing suggestion
Dieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'Vandaag zei papa tegen mij: "Tijd voor een lesje, kleine man. Eens kijken of jij al kloppen kan!”' Zo begint dit heerlijke verhaal over een kleine, ijverige specht die helemaal alleen op pad gaat om gaatjes te kloppen. Want dat is toch precies wat spechten doen. Kleine specht laat geen gelegenheid onbenut om zijn kunsten te tonen: door het hek, door de deur, door de hoed, door de mat, zelfs door het portret van Tante Trees... Het lijkt wel of spechtje niet meer kan stoppen. Uiteindelijk, na een hele dag hard werken, doet zijn snavel er pijn van. Maar hij heeft zijn doel bereikt: papa is trots op hem. Met een gerust hartje en een voldaan gevoel kan hij naar bed, in de veilige wetenschap dat zijn vader over hem waakt.
'Klop klop klop', de kleine specht klopt zich letterlijk een weg door het boek. Overal waar hij klopt, ontstaat er in het papier een klein gaatje. Eerst eentje, dan twee, maar algauw met tientallen tegelijkertijd. Bijzonder leuk om een klein vingertje door te peutere…Lire la suite
Een jonge specht leert van zijn vader een gat kloppen in een boom, iets wat spechten moeten kunnen. Als hij eenmaal de smaak te pakken heeft, is hij niet meer te stoppen! In alles wat op zijn pad komt, klopt hij een gaatje; hij doorboort zelfs de hele inboedel van een huis. Grappig is dat dat ook echt ronde gaatjes zijn in de hardkartonnen pagina's, zodat een van de laatste pagina's doorzeefd is. Ook het vrijwel egaal gele omslag (met alleen een kleine afbeelding van de jonge specht rechtsonderaan) ziet eruit als een gatenkaas. Op de illustraties in heldere, aansprekende kleuren en met dikke zwartomlijnde figuren is de kleine specht te volgen bij zijn acties. De eenvoudige tekst op rijm geeft commentaar. Behalve dat peuters plezier zullen hebben in de toch wel stoute vogel, leent het boek zich ook goed tot het benoemen van voorwerpen, want de specht klopt onder meer in spullen in de hal, woonkamer, keuken en badkamer. Geslaagde uitgave van de door Muis bekende auteur/illustrator, die …Lire la suite

Klop Klop Klop

Papa Specht leert kleine Specht gaatjes kloppen. Omdat hij het zo goed kan, mag hij van papa alleen uitvliegen. Kleine Specht klopt echter niet alleen op boomstammen. Hij klopt overal: in deuren en meubelen, in kleren en groenten ... Overal laat hij gaten achter. Hoe meer gaten hij maakt, hoe meer hij er wil maken. Als hij 's avonds doodmoe bij papa terugkomt, wordt hij geprezen voor zijn ijver. Maar papa weet natuurlijk niet welke ravage zijn spruit aangericht heeft. De illustraties zijn zoals gewoonlijk heel mooi en kleurrijk. Maar het gaten maken gebeurt niet altijd in overeenstemming met de tekst, voor zover je het als kijker kunt natellen, want op de duur zijn de bladzijden doorzeeft met gaten. Met de tekst op rijm zie ik mogelijkheden om plastische en bewegingsspelletjes te doen.

À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse