Livre
Néerlandais

Muis' eerste kleurenboek : eerste begrippen

Lucy Cousins (auteur)

Muis' eerste kleurenboek : eerste begrippen

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Muis en haar vrienden ontdekken de kleuren aan de hand van fruit en ander lekkers. De illustraties bevatten voelelementen.
Sujet
Kleuren
Titre
Muis' eerste kleurenboek : eerste begrippen
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maisy's first colours
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2013
[12] p. : ill.
ISBN
9789025861834 (hardback)
Placing suggestion
Kleuren (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na onder meer Muis’ eerste telboek en Muis’ kleine boekenkastje verscheen onlangs ook Muis’ eerste kleurenboek van de Engelse schrijfster en illustrator Lucy Cousins. In Cousins’ kinderboeken ontdekt Muis — het alter ego van een peuter — samen met vriendjes zoals Kora de Kip of Kees de Krokodil alledaagse situaties die voor peuters heel nieuw zijn: vrienden maken, zwemmen, op een driewieler rijden… In Muis’ eerste kleurenboek staan de basiskleuren (en schilderen) centraal: een vrij klassiek educatief boekje, met een kleine twist.
Het eenvoudige boekje maakt gebruik van het klassieke recept: op elke dubbele pagina vormt de ene bladzijde een groot kleurvlak in het rood, oranje, geel, groen of blauw. De naam van de kleur wordt telkens vermeld. Op de andere pagina komen de kleuren terug in herkenbare tekeningen: de link naar de leefwereld van de kinderen gebeurt met behulp van voedsel: een gele banaan, een groene peer, een blauw ijsje… Muis en haar vriend…Lire la suite
Muis, bijna een 'cultfiguur' in de wereld van het prentenboek voor jonge kinderen, leert in dit vierkante, hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken een vijftal kleuren: rood, oranje, geel, blauw en groen (niet allemaal ‘primaire’ kleuren dus, zoals de flaptekst beweert). Bovendien leert Muis begrippen als sappig, gezond, rond, krom en veel. Ook leren we de vrienden van Muis kennen: kip Kora, krokodil Kees, eekhoorn Eddie en olifant Oscar. De linkerpagina is uitgevoerd in een van de vijf kleuren en rechts staan de eenvoudige, weinig gedetailleerde illustraties. De tekst in een grote, zwarte, op handschrift lijkende letter, staat in twee regels op elke rechter bladzijde. De slotwoorden rijmen steeds op elkaar; gezond-rond; geel-veel; zoet-goed. Aan het einde ontmoeten de vrienden elkaar tijdens een picknick. Al het lekkers – appels, bananen, sinaasappels, peren en ijs – heeft een kleur en is met een glimmende laklaag geaccentueerd. Daarover kan de jonge boekenwurm wrijven. In deze…Lire la suite

Muis' eerste kleurenboek

Een eenvoudig prentenboekje, voor peuters, met als hoofddoel kleuren leren kennen. Tegelijk is het ook een voelboekje. Op elke linkerpagina is de kleur en de naam van het kleur afgebeeld. Het begint met de kleur Rood. Rechts zie je Muis, die rode appels eet. Ze zijn blinkend en rond en je kan ze voelen. Zo krijg je achtereenvolgens alle primaire kleuren te zien. De vrienden van Muis stellen hun lievelingsfruit, telkens in een andere kleur voor (sinaasappel, banaan, peer). Alleen Oscar de olifant heeft liever een blauw ijsje. Het is een leuk en fris uitgegeven beginboekje over kleuren leren kennen en toch is het een beetje saai. De tekst en de diertjes doen stijf aan in dit boekje. Door de grote productie van dit soort boekjes over Muis krijg je toch een beetje een gevoel van déjà-vu.

À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions