Livre
Néerlandais

Muis gaat naar de stad

Lucy Cousins (auteur)

Muis gaat naar de stad

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Muis en Kees de krokodil gaan logeren bij Dotty de ezel in de stad. Daar is heel veel te zien en te beleven. Oblong prentenboek met eenvoudige zwartomlijnde tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Steden, Logeren
Titre
Muis gaat naar de stad
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maisy goes to the city
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789025857653 (hardback)
Placing suggestion
Dagelijks leven (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Muis gaat naar de stad van Lucy Cousins gaan Muis en Kees de krokodil bij Dotty de ezel logeren in de stad . In dertien vertelprenten krijgt de jonge lezer een beeld van de stad: de bus en de metro, de drukke straten, de vele winkels en wat daarin te beleven valt, het oversteken aan het verkeerslicht, een terrasje, het park en uiteindelijk het huis van Dotty.
In enkele eenvoudige, korte zinnen vertelt Cousins het verhaal: Muis koopt in de stad een cadeautje voor Dotty maar verliest daarbij haar vrienden uit het oog. Een vriendelijke kassierster roept haar naam om en zo kan Dotty Muis weer ophalen. Dit element zorgt ervoor dat het boek past in de reeks ‘Hoe is dat?’. Andere boeken uit deze reeks zijn Muis in het ziekenhuis, Muis in het museum en Muis op de creche, en ze gaan eveneens over een gegeven dat voor jonge kinderen meestal onbekend is maar wel binnen hun leefwereld past, of dat zij net beleefd kunnen hebben. Ook Muis gaat op vakantie …Lire la suite
Muis gaat met Kees (de krokodil) naar de stad; een weekend logeren bij Dotty de ezel. Wandelend door de stad zien en doen ze van alles: prachtige hoge gebouwen, druk verkeer, winkelstraten en mooie etalages, spelen in het park, eten op een terrasje en reizen met de metro. Ze hebben en maken samen de hele dag plezier! En als het buiten donker wordt, schijnen in de stad overal lichtjes. Muis is, net als altijd, kleurig, vrolijk en nieuwsgierig. De paginagrote prenten zijn vet van kleur, hebben de van Muis bekende zwarte dikke strepen rondom alle details en laten tegelijkertijd niets en alles aan de verbeelding van jonge kijkers/lezers over. De tekst is quasi-handgeschreven en is, net als rondom de details in de prenten, zwart en vetgedrukt. Deeltje uit de serie 'Hoe is dat?-boeken' in oblong formaat, waarin o.a. ook 'Muis gaat op vakantie'* is verschenen. Om (samen) vaak en veel te lezen waardoor de belevingswereld en de woordenschat steeds een stapje groter worden. En al kom je Muis ov…Lire la suite

Muis gaat naar de stad

Muis en Kees gaan een weekend logeren bij Dotty in de stad. Samen met haar ontdekken ze de drukte van de stad, in de straten, de speelgoedwinkel, op terras, in het park, en in de metro.
Deze 'Muis' geeft een mooi overzicht van de stad met de focus op alles wat voor kinderen belangrijk is: roltrappen, de lift, het voetgangerslicht, de speeltuin in het park … In de gekende tekenstijl die leuk blijft door z’n zwartomlijnde felle kleurtjes. Drukker dan de meeste boeken wel, wat dan ook past bij de drukte van de stad.

À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions