Livre
Néerlandais

Muis gaat op vakantie

Lucy Cousins (auteur)

Muis gaat op vakantie

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Muis gaat op vakantie naar zee en haar vriend Eddie gaat mee. Oblong prentenboek met eenvoudige zwartomlijnde tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Muis gaat op vakantie
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maisy goes on holiday
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789025856083 (hardback)
Placing suggestion
Vakantie (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Er verschijnen zo'n drietal prentenboekjes van Muis per jaar en ook nu weer schudt Lucy Cousins een nieuw verhaal uit haar mouw. Deze keer gaat Muis tijdens de vakantie met de trein naar zee. Voor het zover is moet ze eerst haar koffer pakken. Daarna reizen we mee met Muis en haar vriendje Eddie en ontdekken hun hotelkamer. Samen beleven we de eerste dag aan het strand en besluiten dit avontuur met het schrijven van kaartjes. Muis gaat op vakantie sluit goed aan bij de belevingswereld van het jonge kind. Vooral de dierenpersonages zullen hen aanspreken.

De felgekleurde paginagrote prenten trekken onmiddellijk de aandacht en dit wordt nog versterkt door de zwarte omranding. Muis valt ook goed op, want tussen al die kleuren zie je gemakkelijk haar witte kop. De eenvoud van de illustraties van Cousin maakt deze uitgave voor heel jonge kinderen erg toegankelijk. Elke tekening spreekt voor zich en nodigt de kleuters uit tot prenten lezen en vertellen.

De illustraties…Lire la suite
Prentenboek in oblong formaat met stevige pagina's over de bekende Muis met haar grote snuit. Dit keer gaat Muis op vakantie naar zee. Ze bedenkt wat er allemaal in haar koffer moet. Dan stapt ze met haar vriend Eddie in de trein, waarin allerlei soorten dieren zitten die ook op vakantie gaan. De conducteur controleert de kaartjes. De trein lijkt niet erg op onze moderne trein, maar dit geeft wel een gemoedelijke sfeer. Muis en Eddie hebben een fijn hotel en genieten van het strand. Vrolijk verhaal dat in felgekleurde illustraties met zwartomlijnde figuren is afgebeeld. Er is veel aan te wijzen en de tekeningen nodigen uit om er eigen belevenissen aan vast te knopen. De bijbehorende tekst is beperkt maar ter zake. Leuk boek om voor te lezen aan een peuter die voor het eerst bewust op vakantie gaat of net op vakantie is. Deel uit de serie 'Hoe is dat?' waarin onder andere 'Muis in het museum'* en 'Muis op de crèche'** zijn verschenen. Vanaf ca. 3 jaar.

À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions