Livre
Néerlandais

Muis in het ziekenhuis

Lucy Cousins (auteur)

Muis in het ziekenhuis

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Muis heeft haar been gebroken en moet naar het ziekenhuis. Haar been moet in het gips en ze blijft een nachtje slapen. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Muis in het ziekenhuis
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maisy goes to hospital
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2009 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789025851026 (hardback)
Placing suggestion
Ziek - Gezond (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tijdens het spel op de trampoline doet Muis zich erg pijn. In het ziekenhuis nemen ze een foto van haar been, dat gebroken is en in het gips moet. Bovendien moet Muis een nachtje in het ziekenhuis blijven. Een verpleegster brengt haar naar de kinderafdeling. Muis is verdrietig, want ze mist haar vriendjes. Op de kamer ligt nog een ander patiëntje: Dotty, met wie Muis haar knuffels ruilt. De volgende dag komen Kora en Eddie op bezoek, en Muis krijgt bloemen, ballonnen en koekjes. Kora schrijft haar naam op het gipsbeen van Muis. Dan komt de dokter met de mededeling dat Muis naar huis mag, en dat ze over een paar weken opnieuw naar hem toe moet om het gips te verwijderen. Muis leert met krukken lopen, en dan komt Kees haar halen.

Zelfs als jonge kinderen nog geen persoonlijke ervaring hebben met een ziekenhuisopname, is het thema van dit boek toch belangrijk. Ze kennen immers misschien wel een zieke opa of oma die opgenomen wordt, en als het ooit toch met henzelf zou gebeuren, we…Lire la suite
Op een dag is Muis aan het springen op haar trampoline; het gaat mis en Muis breekt haar been. Ze moet naar het ziekenhuis waar ze nog nooit is geweest. Haar been moet in het gips en ze blijft een nachtje slapen op de kinderafdeling. Muis mist haar vriendjes, maar gelukkig wordt Muis al snel vriendjes met Dotty die tegenover haar op de kamer ligt. Deel uit de serie ‘Hoe is dat?’, waarin ook verschenen 'Muis in de bibliotheek', 'Muis en Kees en de wiebeltand' en 'Kerstsneeuw voor Muis'. Dit deeltje laat zien hoe het in het ziekenhuis is. In korte, simpele bewoordingen wordt verteld wat er allemaal gebeurt als je been gebroken is: van het maken van röntgenfoto’s, het bezoekuur tot het lopen op krukken. Geïllustreerd met de bekende verftekeningen van Lucy Cousins in felle, vrolijke kleuren, doorlopend over twee pagina’s of op de linker- of rechterpagina. Vanaf ca. 3 jaar.

Muis in het ziekenhuis

Muis voorstellen is niet meer nodig. Het schattige figuurtje heeft al langer dan vandaag een plaats in kinderboekenland veroverd. Schijnbaar naïef getekend, lekker dikke omtrekken van de personages, de zo door kinderen geliefde felle kleurtjes … niet voor niets wist Muis al talrijke kinderhartjes (en het onze erbij) te vertederen. Alle dagelijkse en minder dagdagelijkse gebeurtenissen in het leven van peuter en kleuter komen wel aan bod in de boekjes rond de haast steeds vrolijke Muis. Ditmaal zijn de gebeurtenissen iets minder prettig: Muis valt van de trampoline en breekt haar been. Een ziekenhuisopname is onafwendbaar. Gelukkig raakt ze bevriend met Dotty en komen haar vriendjes op bezoek. Door alle goede zorgen kan ze snel naar huis, al zal ze wel nog eventjes op krukken moeten lopen. Dit prentenboek maakt deel uit van de Hoe is dat?-boeken. Zo verschenen er o.a. al deeltjes over de bibliotheek en de tandarts. Erg diepgaand zijn deze boeken uiteraard niet, maar voor jonge kleuters…Lire la suite

À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions