Livre
Néerlandais

Muis leert zwemmen

Lucy Cousins (auteur), Matthias Mala (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Muis en haar vrienden krijgen hun eerste zwemles. De vrienden kleden zich om, bewegen in het water, proberen te drijven en leren bellen blazen. Daarna douchen ze en kleden ze zich om. Muis kan haast niet wachten op haar volgende zwemles.
Sujet
Zwemmen
Titre
Muis leert zwemmen
Auteur
Lucy Cousins
Traducteur
Matthias Mala
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maisy learns to swim
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2013
[26] p. : ill.
ISBN
9789025862350 (hardback)
Placing suggestion
Beweging - Sport (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Muis heeft haar eerste zwemles samen met haar vriendjes Kora de eend en Oscar de olifant. Muis leert zwemmen is mooi chronologisch opgebouwd: eerste zwemspulletjes verzamelen, dan naar het zwembad, omkleden in de kleedkamer, het water in, brrr koud… Omdat het de eerste les is doen ze allerlei oefeningen. Ondertussen beschrijft de verteller ook de gewaarwordingen van Muis en haar vriendjes, zoals het feit dat er veel lawaai is in het zwembad, dat bellen blazen onder water leuk is en dat het koud is als je uit het zwembad komt. Terwijl ze onder de douche staan, bespreken de drie vrienden wat ze fijn vonden en hoe heerlijk het is dat de volgende zwemles er al snel aankomt.
Dit boek is het vijfde in de reeks ‘Hoe is dat’-boeken. Muis is dus voorgesteld zoals altijd: spitse snuit met snorharen, wit lijfje met huidkleurige oorschelpen, staart, handen en ‘voeten’. Ze heeft net als de andere personages in het verhaal menselijke eigenschappen. De illustraties beslaan meestal een du…Lire la suite
Muis heeft vandaag haar eerste zwemles. Samen met Oscar en Kora gaat ze te water en heel voorzichtig doen ze allerlei oefeningen. Ze trappelen en spetteren, ze drijven en blazen bubbels. Muis vindt het heerlijk; ze kan niet wachten om weer naar het zwembad te gaan! Prentenboek voor peuters en jonge kleuters in oblong formaat. De kleurige uitgave toont Muis zoals we haar uit vele eerdere boeken kennen. Het vrolijke, eenvoudige verhaal sluit goed aan bij de beoogde doelgroep en vormt prima ondersteuningsmateriaal ter voorbereiding op de eerste zwemles van kinderen. De gekleurde en in grove, zwarte lijnen neergezette prenten ogen vriendelijk en vrolijk. Op het gros van de pagina’s is de tekst - groot en vet gedrukt - over de illustraties geplaatst. Hier en daar staat de tekst op een witte ondergrond op een lege pagina. Deel uit de serie 'Een Hoe is dat?-boek'. Eerdere avonturen van Muis in deze serie vonden o.a. plaats op de crèche, in het ziekenhuis, in het museum of tijdens een logeerp…Lire la suite

Muis leert zwemmen

Lucy Cousins en haar dierenfiguren hoeven nauwelijks nog introductie. Zij tekent en schrijft uiterst eenvoudige – en opvoedkundig verantwoorde – verhaaltjes over herkenbare kleutersituaties met Muis in de hoofdrol. In 'Muis leert zwemmen' staat er zwemles op het programma. Muis, Oskar de olifant en Kora de eend leren drijven en bellen blazen onder water. Slotsom van de uitstap naar het zwembad: zwemmen is veel leuker dan in bad gaan.
De doelgroep van de Muis-boekjes zijn kleuters vanaf drie jaar. Muis en haar vriendjes zijn eigenlijk ook kleuters, maar dan in de vermomming van dieren. De grote prenten met duidelijk omlijnde vormen en heldere kleurvlakken vormen het handelsmerk van Cousins en zijn bijzonder aantrekkelijk voor jonge kinderen.

À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions