Livre
Néerlandais

Muis rijdt en vaart en vliegt

Lucy Cousins (auteur)

Muis rijdt en vaart en vliegt

Public cible:
3-5 ans et plus
Muis houdt van wandelen, maar ze kan op nog veel meer manieren reizen. Bijvoorbeeld op de fiets, met de tram of per luchtballon. Vierkant prentenboek met eenvoudige schilderingen in felle kleuren en met beweegbare flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Muis rijdt en vaart en vliegt
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maisy's book of things that go
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2010
[14] p. : ill.
ISBN
9789025855598 (hardback)
Placing suggestion
Verkeer (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het doeboekje Muis rijdt en vaart en vliegt leert Muis peuters vanaf achttien maanden spelenderwijs dat voortbewegen op verschillende manieren gaat. Zo heeft Muis zelf een voorkeur voor lopen merken de kleintjes. Door middel van flapjes kunnen kinderen verschillende voorwerpen in het boek laten bewegen. Als allereerste Muis zelf, die laat zien dat ze dol is op wandelen. Vervolgens gaat Muis op reis per fiets en vertelt zij peuters welke onderdelen van de fiets allemaal meebewegen. Die kan het kleintje dan zelf ook weer laten draaien. Het volgende vervoersmiddel, een boot, is al wat uitdagender. Halverwege het boek belandt de peuter opeens in de stad met een tram. Deze tram brengt Muis bij een nog sneller vervoersmiddel, een oude stoomtrein, die veel meer tot de verbeelding spreekt dan een nieuwerwetse trein. Het volgende vervoersmiddel is een luchtballon en samen met vriendje Krokodil stijgt Muis de lucht in. Dat je ook verder kan reizen in je dromen, is te zien op de laatst…Lire la suite
In dit deel uit de serie 'Een Muis ontdekt-boek' zoals ook 'Muis bakt een cake'*, is Muis te zien, terwijl ze wandelt, fietst, vaart, rijdt in een tram en een stoomtrein en vliegt in een ballon en een raket. De illustraties, in de bekende Muis-stijl met dikke zwarte contouren en felle kleuren, beslaan dubbele pagina’s en bevatten weinig details. Aan de linkerkant staan steeds drie afzonderlijke details uit de afgebeelde voertuigen met de bijbehorende naam. In de illustratie zelf staat een korte tekst. Het meest opvallende en kwetsbare aan dit boek zijn de flapjes, waardoor de voertuigen en/of Muis gaan bewegen. Het boek vertelt geen verhaal, maar is een aaneenschakeling van situaties met verschillende voertuigen. De laatste plaat is noemenswaardig, omdat een grote pop-up verschijnt waarmee Muis uit het boek opstijgt. Voor kinderen vanaf ca. 2 jaar om samen met hun ouders te bekijken en bespreken, omdat de flapjes anders snel vernield zullen zijn.

Muis rijdt en vaart en vliegt

Een kleurrijk boek over het vervoer. Ga samen met Muis op reis met de fiets, de boot, een tram of trein en vlieg door de lucht met een ballon en zelfs een raket. Door aan de flapjes te trekken, breng je alles in beweging. Muis beweegt, de trappers draaien, de boot vaart over de golven en de ballon stijgt in de lucht. De prenten zijn eenvoudig en duidelijk, met figuren die vet zwart omlijnd zijn in de typische, herkenbare Lucy Cousins stijl. Links van de dubbele bladzijde staat een gekleurde strook met daarin enkele woorden die te maken hebben met het vervoermiddel dat aan bod komt. De tekst is speels en laat zich gemakkelijk voorlezen. Een ingenieus opgezet geheel dat elke kleuter zal weten te verrassen. Hoewel er van dik papier gebruik gemaakt is, zijn de beweegbare onderdelen en flapjes helaas niet erg stevig, zodat je ze best beschermt tegen grijpgrage kinderhandjes.


À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions