Livre
Néerlandais

Vrolijk kerstfeest, Muis!

Lucy Cousins (auteur)

Vrolijk kerstfeest, Muis!

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Muis viert kerst met haar vrienden Kees, Oscar, Eddie en Kora. Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Vrolijk kerstfeest, Muis!
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maisy's Christmas Day
Éditeur
Amsterdam: Leopold, © 2008
[14] p. : ill.
ISBN
9789025852856 (hardback)
Placing suggestion
Kerstmis (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het hardkartonnen boekje met afgeronde hoeken Vrolijk kerstfeest, Muis! is een nieuwe aflevering in de serie rond het bekende figuurtje Muis en haar vriendjes.

Lucy Cousins vertelt hier over het kerstfeest bij Muis thuis: er is een mooie kerstboom met versieringen die aangepast zijn aan Muis en aan de peuters voor wie dit boekje bedoeld is. Zo zit er geen ster of engel in de top, maar een muis met vleugels, en er hangen kerstballen, zuurstokken en een rendier in de boom. Op de omslagillustratie zie je Muis in haar mooiste jurkje met een glinsterende ster en met glinsterende sterren op haar schoenen. Onder de boom ligt voor iedereen een cadeautje.

Het verhaal begint al op de schutbladen en start met een feestelijk gevoel. Om beurt mogen Kees Krokodil, Oscar Olifant, Kora Kip en Eddy Eekhoorn hun geschenk uitpakken. Ze zijn allemaal erg blij met hun cadeautje. Op de illustraties zie je dat er telkens één pakje minder onder de boom ligt, tot Muis als allerlaatste aa…Lire la suite
Na het al wat oudere 'Kerstmis met Muis' en 'Kerstsneeuw voor Muis'*, nu een nieuw kerstboekje rond het bekende figuurtje Muis. Klein vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en met illustraties in trefzekere, dikke zwarte lijnen, egaal ingekleurd met sprekende kleuren. Per spread valt te genieten van Muis' kerstfeest met een mooie boom en een cadeautje voor al haar vriendjes. Het laatste pakje is voor Muis. Daarna zingen de vrienden samen een kerstliedje en gaan ze allemaal lekker eten aan een grote tafel. Hoewel het gaat om de cadeaus en het eten, straalt het boekje warmte uit waarmee toch de kerstgedachte wordt ondersteund. Het verhaal begint en eindigt aan de binnenkant van het omslag. De omslagillustratie met glitter straalt de bij Muis horende gezelligheid uit. Dit boekje zal zijn weg wel vinden. Vanaf ca. 2 jaar.

Vrolijk kerstfeest, Muis!

De 'Muis'-boekjes zijn ideaal om heel jonge kinderen vertrouwd te maken met bijvoorbeeld de feesten van het jaar. Hier gaat het over Muis die Kerstmis viert met haar vrienden. Onder de mooi versierde boom ligt voor ieder één pakje. Ze zijn allemaal heel blij met hun cadeautje. Na het uitpakken gaan ze samen zingen en dan lekker eten. De tekeningen zijn heel duidelijk en kleurrijk zoals gewoonlijk. De bladzijden zijn bestand tegen kinderhandjes en afwasbaar. Geschikt voor peutertuinen.


À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions